Glamurozna večer dodjele filmskih nagrada Oscar samo je kod rijetkih ostavila gorak okus u ustima...
Rezime Oscara: Popilo se 1500 butelja vina, pojelo 250 jastoga
Jednu od najglamuroznijih svjetskih večeri u svijetu prati i menu s namirnicama koje mnogi nikada nisu ni probali. Tako je bilo i na 91. dodjeli filmske nagrade Oscar, na kojoj se nije štedjelo.
Pokretanje videa...
Tradicionalni Piper-Heidsieck pjenušac još jednom se našao u čašicama holivudske elite, a uzvanici su popili ukupno 1500 butelja, čija je cijena oko 700 kuna, što bi značilo da je samo na šampanjac potrošeno više od milijun kuna. Kod izbora vina također se vjerovalo poznatom brendu pa su se točila vina kalifornijske vinarije Francis Ford Coppola Winery, nazvane po njezinom osnivaču i kultnom filmskom redatelju. Ispijali su se cabernet sauvignon, chardonnay iz Russian River Valley i Sofia Rosé, vino nazvano po njegovoj kćeri, također filmskoj redateljici Sofiji Coppoli (47).
Menu za 1500 uzvanika koji je uslijedio nakon dodjele bio je posebno ekskluzivan. Skupocjena govedina Miyazaki wagyu, čiji samo jedan odrezak može dosegnuti iznos od 1500 kuna po komadu, 250 jastoga, 400 kilograma sira Parmigiano Reggiano, 65 kilograma francuskih crnih tartufa, 15 kilograma kavijara kao i 6500 čokoladnih statua Oscara za desert. U svakom slučaju, dodjela Oscara samo je kod rijetkih ostavila gorak okus u ustima.