Show

Komentari 50

Sin Toma Jonesa je beskućnik: 'Sretan sam kad dobijem deku'

Sin Toma Jonesa je beskućnik: 'Sretan sam kad dobijem deku'

Jonathan Berkery cijeli život sanja o susretu s ocem, poznatim pjevačem. Jones, čije se bogatstvo procjenjuje na preko milijardu kuna, nikad nije htio sresti sina i rekao je da njegovo rođenje nije bilo u planu

Želim ga vidjeti prije nego bude prekasno i umre. Volio bih pričati s njim o uobičajenim stvarima, rekao je glazbenik Jonathan Berkery (29) o svom ocu pjevaču Tomu Jonesu (77). Berkery nikad nije upoznao svog oca, a nastupa pod umjetničkim imenom Jon Jones.

Živi u New Jerseyju u skloništu za beskućnike, a kaže kako ima sreće ako uspije doći do deke jer tamo živi preko 30 muškaraca koji spavaju pokraj njega svaku noć. Dok mladi glazbenik nema ni vlastito mjesto za stanovanje, vrijednost imovine njegova oca se procjenjuje na više od milijardu kuna, a prošli tjedan je prodao vilu u Hollywoodu za 55 milijuna kuna. 

Jones nije javno priznao da mu je Jonathan sin do 2008. unatoč tome što je DNK analiza potvrdila njegovo očinstvo. Pjevač je u listopadu 1987. imao kratku avanturu s manekenkom Katherine Berkery koju je upoznao u noćnom klubu u New Yorku. Pozvao ju je na svoj koncert i večeru te su poslije završili u njegovom hotelskom apartmanu. 

Katherine je tri mjeseca poslije nazvala Jonesovog menadžera da mu prenese da je trudna i šokirala se odgovorom. 

- To je showbizz, dušo. Napravi što moraš - rekao je glazbenik tada 24-godišnjoj manekenki. Ona je odlučila roditi, a Jones, koji je priznao da je spavao s preko 250 žena, odbio je priznati očinstvo dok mu je sud nije naredio DNK analizu i otkrio da Katherine govori istinu. Pjevač je morao plaćati alimentaciju od 15.000 kuna svaki mjesec za Jonathana dok ne postane punoljetan. 

No nikada se nije htio susresti sa svojim sinom, a o tome je konačno progovorio 2008. 

- To je nešto što nisam planirao. Da mi je to bilo u planu, učinio bih nešto više od samo financijskog dijela. Pao sam na zavođenje - ispričao je Jones. Jonathan je istaknuo kako mu je teško što njegov otac nema potrebu da se upoznaju i od svoje četvrte godine je priželjkivao njegovu prisutnost u životu. 

- Kao dijete sam ispitivao majku zašto nemam tatu i ona mi je pokazala časopise u kojima je pisalo o slučaju očinstva. Rekla mi je da nema vremena jer ima puno posla pjevajući diljem svijeta i ne može biti s nama - prisjetio se Berkery. 

Priželjkivao je da Jones dođe k njima doma te da zajedno rade uobičajene stvari poput gledanja televizije i jedenja večere. Majka mu je kada je imao 10 godina konačno objasnila kako se tako nešto neće nikada dogoditi. 

- Bio sam ljut i to je utjecalo na mene u pubertetu. Kasnije sam imao problema s drogama i nisam mogao zadržati nijedan posao - ispričao je Jonathan. Dodao je kako nikada nije uspio u svojoj pjevačkoj karijeri, iako je naslijedio glas i izgled od oca. 

Nekad je bio član boy benda, a prije tri godine je dosegao 'dno' kada je počeo živjeti u autu u Miamiju. Policija ga je uhitila zbog posjedovanja droge i nekoliko dana je proveo u zatvoru. Jonathan je otišao na odvikavanje kako bi odbacili sve optužbe protiv njega. Pomislio je kako će pjevač i njegov sin, menadžer Mark Woodward (60), Jonathanov polubrat htjeti s njime razgovarati nakon smrti Jonesove supruge Melinde Trenchard u travnju 2016. 

- Poslao sam poruku Marko preko njegovog asistenta i tražio ga pomoć kako bi se susreo s našim ocem. Ne želim kasnije žaliti jer im se nisam pokušao javiti i razgovarati s njima o svemu - ispričao je Berkery. Dodao je kako još uvijek ima bliski odnos sa svojom majkom i da ovo nije pokušaj da postane slavan preko svog oca. 

Najčitaniji članci