Show

Komentari 0

Slavni redatelj suočio se s nizom novih optužbi za zlostavljanje: 'Bila sam tinejdžerica, jezivo...'

Slavni redatelj suočio se s nizom novih optužbi za zlostavljanje: 'Bila sam tinejdžerica, jezivo...'

Sve je više 'prljavog rublja' proslavljenog redatelja blockbustera, a čak četiri glumice iz iste serije optužile su Whedona za zlostavljanje na setu. Jedna od njih za početka snimanja imala je samo 16 godina

Glumica Charisma Carpenter (50), najpoznatija po ulozi Cordelije Chase u serijama 'Buffy, ubojica vampira' i 'Angel', optužila je slavnog redatelja i producenta Jossa Whedona (56) za zlostavljanje na snimanju navedenih serija, a da slučaj nije izoliran potvrdile su i njezine kolegice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Joss Whedon prvi se put pred prozivkama našao još prošle godine, kad ga je za toksičnu radnu atmosferu i neprofesionalno ponašanje na setu te maltretiranje kolega prozvao glumac Ray Fisher (33), no ovo su optužbe koje će puno više uzdrmati njegov statusa proslavljenog redatelja, koji je radio na više nastavaka 'Avengers' (Osvetnici) sage, a završio je i film 'Justice League' (Liga pravde) umjesto Zacka Snydera

Nakon što je Carpenter izašla u javnost s ispoviješću o zlostavljanju na snimanju navedenih serija, koje nije prestalo ni za vrijeme njezine trudnoće, a kulminiralo je otkazom nakon što je rodila, oglasile su se i druge žene. Glavna zvijezda serije, Sarah Michelle Gellar (43), Michelle Trachtenberg (35), koja je u seriji igrala njezinu sestru Dawn Summers te Amber Benson (44), koja je u seriji igrala ulogu čarobnjakinje Tare Maclay.

- Sada sam kao 35-godišnja žena dovoljno hrabra da i ja ovo objavim. Tada sam bila samo tinejdžerica, a sve će vam biti jasno iz samo jednog pravila sa seta koje je glasilo 'Joss ne smije biti sam u istoj prostoriji s Michelle' - napisala je Trachtenberg.

Sarah Michelle Gellar također se ogradila od Whedona, napisavši kako ne želi da je se ni na koji način povezuju s redateljem te je stala uz svoje kolegice.

- Na snimanju je vladao toksični ambijent, za koji je zaslužan sam vrh - složila se Benson, a 'prljavog rublja' proslavljenog redatelja blockbustera sve je više u javnom prostoru.

Najčitaniji članci