Show

Komentari 38

Slomljeni Zdravko Škender na fejsu se oprašta od sina (38)

Slomljeni Zdravko Škender na fejsu se oprašta od sina (38)

Sina Tomislava dobio je u braku sa suprugom Anđelkom. Prijatelji pjevača na društvenoj su mu mreži izrazili sućut. Glazbenik je jednom prilikom rekao kako mu je sin izrazito glazbeno talentiran za elektronsku glazbu...

Pjevač Zdravko Škender (68) oprašta se od preminulog sina Tomislava na službenom profilu svoje Facebook stranice. Imao je 38 godina. 

- U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi otac, sin i brat, gospodin Tomislav preminuo u petak 17. siječnja 2020. u 39. godini. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u četvrtak 23. siječnja u 11.20 sati na krematoriju na Mirogoju - piše u osmrtnici.

Sina Tomislava dobio je u braku sa suprugom Anđelkom. Prijatelji pjevača na društvenoj su mu mreži izrazili sućut. Glazbenik je jednom prilikom rekao kako mu je sin izrazito glazbeno talentiran za elektronsku glazbu i svira odlično gitaru, ali nije u profesionalnim vodama.

- Ipak, nikada nisam imao želju da se djeca bave mojim poslom jer je vrlo težak. Žao mi je ako sam im ponekad uskratio ljubav jer sam izbivao iz kuće zbog nastupa - izjavio je ranije pjevač. Uz Tomislava, Škender ima i kćer Kristinu

Glazbenik se prije nekoliko godina potpuno povukao iz medija, a jedini kontakt s publikom održavao je koncertima po regiji i inozemstvu. Godine 1980. doživio je prometnu nesreću koja ga je prikovala za invalidska kolica. Ipak, to ga nije spriječilo da se posveti svojoj najvećoj ljubavi, glazbi.

- Auto je vozio brat mog prijatelja. Imali smo frontalni sudar s autobusom koji je išao iz suprotnog smjera. Vozač je nažalost poginuo na mjestu, njegov brat blizanac je imao prijelome, a moj treći prijatelj nagnječenje mozga. Ja sam povrijedio kičmu, točnije vratni dio kralježnice što je rezultiralo time da sam vezan uz invalidska kolica koja sam prihvatio kao dio sebe - rekao nam je Skradinjanin 2017.

Glazbenik  danas broji preko 50 godina karijere, a ozbiljnije je krenuo 80-ih nakon osnivanja grupe 'Ad Adstra' u kojoj je bio basist i prateći vokal.

- Bili smo strašno popularni. Svirali smo u hotelu Krka u Šibeniku koji je tada bio atraktivno mjesto i pojam za glazbenike. Odrastao sam uz bendove kao što su Beatlesi, Rolling Stonesi, Bee Geesi i Pink Floydi tako da smo i mi imali svjetski repertoar - rekao je svojedobno Škender. Uz ljubav prema glazbi, Zdravko je paralelno razvijao i veliku ljubav prema nogometu. U nogometni klub Šibenik došao je s 12 godina i igrao na poziciji lijevog krila. Bio je, kako je rekao, izrazito talentiran pa je na testnom treningu dobio najbolje ocjene trenera.

- Kad nas je prozivao glavni trener, pitao je - ‘Tko je među vama Škender, neka ustane.’ Tada mi je rekao da bi po odličnim ocjenama trebao ići za jednu skalinu gore, ali bio sam premlad za juniore - rekao je glazbenik prije tri godine.

- Ipak, od lopte me više privlačila glazba. Da sam ostao u nogometu, garantirano bi ostvario odličnu karijeru. Moj imenjak Mamić bi me tada zasigurno skupo prodao nekom dobrom klubu vani - rekao je tada Zdravko.

Matija Topolovec/Pixsell

Škender nam je 2017. rekao kako je ponosan što je unatoč svemu postigao sve o čemu glazbenik može sanjati. Osim jazz trube i basa, svirao je i klavijature, a on i Vlado Kalember (66) punili su hotelske terase s preko 1000 mjesta.

- On je svirao u hotelu Punta, a ja u Olimpiji. Godinu prije mene je započeo karijeru s pjesmom 'Ana' - rekao je Škender. Veliku pozornost privukao je 1988. na Splitskom festivalu s pjesmom 'Ne mogu da te zaboravim' s kojom je osvojio drugu nagradu. Treću nagradu publike dobio je u drugoj večeri za singl 'Zlatno sunce Dalmacije'.

Najčitaniji članci