Show

Komentari 0

Srpski redatelj javno otkrio da je homoseksualac: Ne postoji ni jedan dio mene kojeg se sramim

Srpski redatelj javno otkrio da je homoseksualac: Ne postoji ni jedan dio mene kojeg se sramim

Promijenio sam profilnu fotografiju, preciznije je sad. Nekome bitna, nekome nebitna stvar, napisao je redatelj na društvenoj mreži Twitter i otvoreno priznao svoju seksualnu orijentaciju

Srpski redatelj Stevan Filipović javno se deklarirao kao homoseksualac na svom profilu na Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, on je na društvenoj mreži postavio novu profilnu fotografiju oko koje se nalaze dugine boje.

- Promijenio sam profilnu sliku, Preciznije je sad. Nekome bitna, nekome nebitna stvar. Samo da bude jasno da ne postoji ni jedan dio mene kojega se sramim, koji krijem, ili koji netko može iskoristiti kao oružje u eventualnom sukobu. Brišemo podtekst, since 1981. - otvoreno je napisao redatelj.

Mnogi njegovi pratitelji na društvenoj mreži podržali su ga.

- Ovo je zapravo povijesni trenutak. Ako se ne varam, ovo je prvi naš redatelj u povijesti koji se deklarirao javno. Možda čak i prva muška javna ličnost, ako ne računamo aktiviste. Svaka čast - napisao je jedan od pratitelja.

- Puno te volimo i podržavamo - glasio je još jedan komentar na Twitteru.

Prisjetimo se, diplomski rad ovog redatelja, dugometražni igrani film 'Šejtanov ratnik' bio je najgledaniji srpski film te sezone, s preko 40.000 gledatelja u kinima i s preko 1.6 milijuna na TV premijeri (Pink).

Dobitnik je glavne nagrade Grossmann Film Festivala u Sloveniji, nagrade za scenarij kao i FIPRESCI nagrade na festivalu u Vrnjačkoj Banji, tri nagrade na festivalu u Herceg Novom, specijalne nagrade i nagrade publike u Sopotu.

Najčitaniji članci