Obavijesti

Show

Komentari 283

Stanković opleo po 'vatrenima': 'Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz Za dom spremni'

Stanković opleo po 'vatrenima': 'Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz Za dom spremni'
6

Stanković tvrdi da je Luka Modrić prije pet godina 'kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu'. Piše kako je o tome radio emisiju s Joškom Jeličićem, koji je zaključio da Modrić nije dorastao suđenju

VIDEO

Televizijski novinar i voditelj emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković (52) objavio je opširnu poruku u kojoj je napisao kako hrvatska nogometna reprezentacija nije njegov ambasador. No, to nije sve. Pritom je i podsjetio na suđenje Zdravku Mamiću (63) i slučaj s Lukom Modrićem (37) na sudu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vulgaran ispad Zdravka Mamića, vrijeđao ustavne suce: 'Kriminalčine, uhljebi i go*na!' VIDEO

Stanković tvrdi da je Luka Modrić prije pet godina 'kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu'. Piše kako je o tome radio emisiju s Joškom Jeličićem, koji je zaključio da Modrić nije dorastao suđenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

- Ja sam zaključio kako bi nas 90 posto učinilo isto i zapitao se tko nam je kriv što vjerujemo da su nogometaši naši najbolji ambasadori - piše Aleksandar te dodaje da su nogometaši u međuvremenu postali najbolji ambasadori:

- Ja i dalje mislim isto. Hrvatska nogometna reprezentacija je 20-ak mladića koji odlično rade svoj posao. Uz časne izuzetke fini momci, izbornik simpatična osoba, Luka Modrić vrijedan čovjek međutim on nije moji najbolji ambasador. I sada slijedi pitanje 'a čiji si ti biti ambasador tako pametan?' Ničiji! Ja u startu nemam kvalifikacije za tu čast jer imam dobro pamćenje i jer redovito plaćam porez. Dakle, ja sam sam svoj ambasador.

Stankoviću je u studio došao nenajavljen gost: 'Bijesan je i želi da ga pustimo u emisiju...'
Stankoviću je u studio došao nenajavljen gost: 'Bijesan je i želi da ga pustimo u emisiju...'

Stanković potom objašnjava da nije nogometni navijač te da ne pada u euforiju kada igra Dinamo ili reprezentacija.

- Više sam se radovao uspjesima Mirka Filipovića, Željka Mavrovića, Ivaniševića, nekada Beneša i Parlova nego nogometne reprezentacije. Eto, takav sam, više volim druge sportove.  Ne preplavi me osjećaj ponosa, ili išta slično kada u Alžiru spomenu Modrića, Šukera, Tita ili Teslu - priznaje te se osvrće na znanstvenike:

- Tesla je bio genij, ali mene tu nije bilo nigdje. To što govorimo isti jezik i što smo rođeni relativno blizu nije dovoljno da sebe prepoznajem u Tesli. Ili da okrenemo stvari ovako: mogu se prepoznati i biti ponosan na sve izvrsne ljude ovog svijeta od Newtona do Tesle, od Harmsa do Slamniga, od Saše Petrovića do Anga Leeja, ali nekako mi se čini da je to i za egomanijaka poput mene previše.

Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2

Stanković smatra da nogometaši i dalje nisu njegovi najbolji ambasadori već da su najbolji ambasadori sami sebe.

- Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz Za dom spremni. Naravno, moji ambasadori su Vučić i Šešelj, ali koga da ja nakon ovih 20 godina javnog rada više u što uvjeravam, fuck off! - piše te dodaje:

- Na ovom svijetu postoje teški nogometni fanovi čija zaluđenost loptom se ne može racionalno objasniti i za njih je očekivano da se poistovjećuju s nogometašima. Tu je stvar jasna i njima svaka čast. Međutim, čini mi se da su u ovoj priči o velikom ambasadorskom šinjelu Luke Modrića najglasniji oni koji nisu ništa napravili u životu i kojima treba skrbnik da bi imali pristojno mišljenje o sebi.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Potom tvrdi da je Hrvatska vidljivija nakon uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije.

- Ali nakon što su Argentinci postali svjetski prvaci imamo li bolje mišljenje o Argentini? Divimo li se Argentincima kako su  uredili društvenu zajednicu u kojoj žive? Poželjeli smo živjeti u Argentini, čitati Borhesa, draži nam je Che Guevara? - dodaje voditelj.

Stankoviću gost otkazao svoj dolazak u emisiju: 'Kaže da me cijeni i da nije desničar i ustaša'
Stankoviću gost otkazao svoj dolazak u emisiju: 'Kaže da me cijeni i da nije desničar i ustaša'

Priznaje kako mu ideja o tome da ga netko mora predstavljati nije baš draga, ali...

- S obzirom da je to ovih dana must have…ako baš inzistirate…biram ljude iz realnog života. Recimo onaj dečko iz Rijeke koji  može micati samo jednim prstom, svaki dan zahvaljuje požrtvovnoj majci, raduje se životu, ili onaj Deda Mraz penzioner koji nakon 40 godina staža zbog male penzije cijeli dan stoji na zimi i uveseljava klince da bi unucima mogao kupiti poklon. Patetičan sam - piše pa dodaje:

- U konkurenciji svih vas koji  suosjećate s duševnim bolima nogometaša nakon izgubljene utakmice ja sam racionalna planina. Društvo pada, ili prolazi na odnosu prema najslabijima. Milijun nas je čekalo nogometaše i neka je, lijepo je vidjeti ljude kako se raduju u dobroj vjeri, ali prošli tjedan roditelje s bolesnom djecom na Markovu trgu nije čekao nitko. Heroji su bogati i slavni, a boli nas dupe za slabe i bolesne. To je hrvatski patriotizam. I da se razumijemo.

Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2

U tom pogledu, tvrdi Stanković, nije ništa bolji.

-  I sam sam lijena guzica kojoj je bilo teško otići na prosvjed, (najradije bih da se organizira neka humanitarka pa da taj problem riješim telefonom s kauča) ali ja sam barem to osvijestio za razliku od mnogih koji domoljublje iscrpljuju sjedenjem ispred telke, urlanjem za vrijeme utakmice i nakon toga kačenjem patetičnih objava po fejsu - priznaje te se potom dotiče Modrića.

- Luka Modrić unatoč tome što je izvrstan u jednoj igri nije moj predstavnik, a nekako se nadam da nije ambasador ni one Gandijevske skupine domoljuba koji me zbog toga s isukanim sabljama već danima jure po internetu. I za kraj priznajem, pogriješio sam. Prije 5 godina docirao sam i svijet pokušao krojiti prema mjeri vlastitog idealizma, a to ne ide. Nogometaši su tvoji najbolji ambasadori, moji nisu - zaključio je Aleksandar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom