Obavijesti

Show

Komentari 13

Statistika: Filmovi koje kritika mrzi, a publika ih je obožavala

Statistika: Filmovi koje kritika mrzi, a publika ih je obožavala
11

Ove filmove je obožavala i publika na Rotten Tomatoesu i publika na IMDB-u, no kritičari su im univerzalno svugdje davali katastrofalne ocjene. Jeste li ih gledali?

VIDEO

Kad pogledamo filmove koje je kritika prezirala i pokapala, a publika obožavala, ovih deset nam statistički izlaze na vrh liste. Od desetog prema prvom mjestu, to su:

10.  'The House Of Spirits'

Ocjena na IMDBu mu je 6,9, publika na Rotten Tomatoesu (RT u daljnjem tekstu) mu je dala 73%, ali su kritičari dali samo 29%. Kao što je napisao Gary Thompson iz Philadelphia Daily Newsa - 'Ovo nije samo loš film. Ovo je golemo grandiozan, pompozno loš film.'

9. 'Machine Gun Preacher' (2011)

'Butler je promašio i kao božji i kao nasilni čovjek.' U ovom slučaju se ne slažemo s kritičarskih 29%, već smo više za publikinih 62% i 6,8 s IMDB-a.

VIDEO

8. 'Love, Rosie' (2015)

Na RT-u 62% od publike, na IMDB-u čak 7.2, ali kritičari su dali jedva 26%. Premda su gledatelji očigledno bili posve zadovoljni ovakvom romantičnom komedijom, kritičari su bili posve razočarani njenom sladunjavošću. Christy Lemire s rogerebert.com je izjavila - 'Love, Rosie' je jedan od onih napornih filmova u kojem bi sve bilo sasvim u redu kad bi dva glavna lika jednostavno sjela i popričala o onome što im stvara probleme.

VIDEO

7. 'Wicker Park' (2004)

Premda ima 7.0 na IMDB-u, a čak 79% na RT, od kritičara je dobio samo 25%. ''Wicker Park' počiva na tako blesavoj premisi da bi ju i prosječan scenarist sapunica ismijao', napisala je Joanne Kaufman iz Wall Street Journala. O ovoj verziji nemamo što za reći, no francuski original se bez problema gleda.

VIDEO

6. 'Law Abiding Citizen' (2009)

Kritika mu je 'poklonila' 25% (što se ovog novinara tiče, barem 5% previše), od RT-ove publike je dobio 75%, a na IMDB-u ima 7,4.
Film koji promovira bezakonje i osvetništvo, snimljen tako da izgleda kao da promišlja o važnim pitanjima o dobru i zlu, a u stvari samo želi detonirati sve i svašta. Ocjena koju je dobio od publike nam je neshvatljiva.

VIDEO

5. 'Peaceful Warrior' (2006)

'Nemojte otići gledati Peaceful Warrior. Nemojte pričati svojim prijateljima o njemu. Pokušajte zaboraviti da ste uopće čuli za njega. Očistite um i živite u sada.' rekao je Tom Long iz Detroit Newsa za film kojeg je kritika ocijenila s 24%, no kojeg su publike na IMDB-u i RT-u ocijenile s poprilično dobrim 7,3 i 76%.

VIDEO

4. 'John Q' (2002)

'Polemika koja traži radnju' je kratka rečenica koju je rekao Jeff Strickler iz Minneapolis Star Tribunea, a mi bismo dodali da stvarno ne razumijemo publiku u ovom slučaju. Dala mu je 7,0 i 78%, na IMDB-u tj. RT-u, a mi smo u kampu s kritičarima (22%) koji nisu mogli razumjeti zašto se Denzel Washington pojavio u ovakvom filmu.

VIDEO

3. 'Underworld: Evolution' (2006)

IMDB: 6.8, RT publika: 72%, RT kritičari: 15%

Mišljenja smo da je ovo film u kojem komotno možete zaspati na dvadeset minuta, nastaviti gledati, zaspati opet, nastaviti opet, a da ništa ne biste time izgubili. Promašaj po svim kategorijama, osim u kategoriji kožne modne industrije.

Koji je film gledala publika kad je dala 72% i 6,8 nama nije jasno. Ali razumijemo 15% od kritike.

VIDEO

2. 'Grandma's Boy' (2006)

Chelsea Bain iz Boston Heralda je za film rekla - 'Grandma's Boy' nije običan film, već je oružje masovnog uništenja. Publika bi trebala trčati u skloništa zbog ovog filma.'

No publika se s time nije složila i dala je filmu 7.1 i 85%, što se jako razlikuje od kritičarskih 15%.

VIDEO

1. 'House of D' (2004)

Prvi redateljski uradak Davida Duchovnyja je kritika ustrijelila i sahranila s 10%, dok je publika bila oduševljena pa je dala filmu visokih 7,0 odnosno 73%.

John Hartl iz Seattle Timesa ga je očigledno i mrzio jer to je ono što ti treba da bi za film napisao da je '...ona vrsta filma od koje te bole zubi'.

VIDEO

Sve u svemu, čini se da ne stoji ona izjava da publika slijepo prati kritiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin