Obavijesti

Show

Komentari 1

Što sve glumci pokupe sa seta? Krvave tange, mlohave ruke, vrećice pijeska: 'Baš morbidno'

Što sve glumci pokupe sa seta? Krvave tange, mlohave ruke, vrećice pijeska: 'Baš morbidno'
9

Svi oni, posebno ako su godinama radili na franšizama, ponijeli su barem jedan predmet sa seta, najčešće onaj za kojeg je njihov lik bio posebno vezan

VIDEO

Od donjeg rublja do kostima likova iz stripova, glumci su često nosili uspomene sa setova sa sobom kući. Replike rekvizita iz filmova obožavatelji kupuju za tisuće dolara, ali su neki od originala, kao što su poznate naočale Harry Pottera, ipak ostali pod budnim okom glumaca. 

Tom Holland Attends "Uncharted" Madrid Photocall.

'Kuća mi je pretrpana rekvizitima sa seta'

Popularni Spiderman, britanski glumac Tom Holland (27) jednom je prilikom za BBC rekao kako mu je kuća 'zatrpana rekvizitima sa seta', jer je iz svakog filma uzeo po nešto.

Tako je sa odijela svog popularnog lika iz stripa uzeo posebne uređaje kojima ispaljuje mrežu. Ipak, kao posebna uspomena ostao mu je poklon kolege sa seta i mentora, 'Ironmana'. 

Koliko love imaju slavni glumci? Ovi su najbogatiji, a kolegica ih 'prešišala' s par milijardi dolara
Koliko love imaju slavni glumci? Ovi su najbogatiji, a kolegica ih 'prešišala' s par milijardi dolara

- Najdraži suvenir sam dobio, ili bolje reći, dobio ga je moj mlađi brat Paddy, kad je izlazio 'Black Panther'. Downey je snimao 'Doctora Doolittlea' u Londonu i odsjeo je u mojoj ulici - jednom je prilikom rekao glumac.

- Pozvao nas je na projekciju filma u svojoj kući u jednom trenu je Paddy utrčao u sobu s originalnom Iron Man kacigom, koju mu je on poklonio. To mi je ostao kao poseban poklon jer sam imao sreću pridružiti se MCU-u, ali prekasno - taj poklon je bio iz originalnog filma - ispričao je Tom.

Graham Norton Show - London

I Downey je uzimao 'suvernire' sa snimanja

Robert Downey Jr. (57) priznao je da je često uzimao stvari sa setova iz svoje bogate karijere, uključujući i jedan pozamašan iz filma 'Avengers: Age of Ultron'. 

- Postojao je ogromni znak 'A', koji je u filmu stajao na vanjskoj strani Avengers centra. Pa, imam ga. Pitao sam ih zašto je on još uvijek u Engleskoj, pošaljite mi ga natag u Los Angeles i stavit ću ga u svoj ured - rekao je svojedobno.

Još jedan 'lopov'

U 'krađi' im se pridružio još jedan kolega, koji, doduše nije dio 'Osvetnika', Ryan Reynolds (46). 

FILE PHOTO: Actor Ryan Reynolds poses at the premiere for the film "Free Guy" in New York

Kanađanin je prvo utjelovio 'Green Lanterna' 2011., a onda 'Deadpoola' 2016., pa je sad vlasnik zanimljive kolekcije. Priznao je da je nakon njega, na setu Deadpoola ostalo jedno odijelo manje. 

Woody Allen: 'Rado bih snimao film u New Yorku ako je netko dovoljno lud da me financira'
Woody Allen: 'Rado bih snimao film u New Yorku ako je netko dovoljno lud da me financira'

- Vjerojatno ću imati problema ako ovo kažem, ali čekao sam 10 godina da snimim ovaj film pa odlazim s odijelom! Volim ga nositi i odlučio sam pobjeći s jednim - ispričao je Reynolds još 2015 godine. 

Tri godine kasnije, Warner Bros ga je na Twitteru pozvao da vrati prsten sa seta Green Lanterna jer 'će im opet trebati', no glumac je to šaljivo odbio. 

Jennifer 'čuva' kožne jakne

Američka glumica Jennifer Lawrence (33) postala je sinonim za Katniss Everdeen, nakon filmskih uspješnica 'Igara gladi', gdje glumi tinejdžericu koja se s ostalim kandidatima bori za pobjedu u smrtonosnim igrama. Poznata po smislu za humor, nakon premijere trećeg filma otkrila je da još čuva kožne jakne sa snimanja. 

Red Sparrow Film Premiere London

- Imam ih par. Samo mi vise u ormaru, ne znam još što ću s njima - priznala je. 

'Imam veliku mlitavu ruku na tavanu'

 Daniel Radcliffe (34) također je mnogima obilježio djetinjstvo utjelovivši poznatog čarobnjaka Harry Pottera.

American Airlines Presents Empire Live: Swiss Army Man and Imperium Film Premieres

I godinama nakon izlaska filmova, rekviziti su jedni od najtraženijih poklona, bile to stvari s motivima čarobnjačke škole, hrana ili čarobni štapovi. Snimio je čak osam filmova, pa je začuđujuće što sa seta nije pokupio i više uspomena. 

Hrvatica svjetskim zvijezdama i bogatašima traži ljubav: 'Za to nemaju vremena i svi ih znaju'
Hrvatica svjetskim zvijezdama i bogatašima traži ljubav: 'Za to nemaju vremena i svi ih znaju'

- Još čuvam ruku koju su napravili za scenu u kojoj je Harry izgubio sve kosti u ruci. Pa sad imam veliku, mlitavu ruku na svom tavanu. Sačuvao sam i kalup lica koji su napravili kad sam imao 10 ili 11 godina, izgleda kao posmrtna maska, dosta morbidno - ispričao je i dodao da još čuva više pari poznatih naočala i da su 'one s prvog filma stvarno sićušne, ali jako slatke'. 

Od svih rekvizita, on je ponio kući vrećicu pijeska

Britanski kazališni i filmski glumac Tom Sturridge (37) rekao je da je sa seta serije 'The Sandman', bogate kostimima i fantastičnim scenografijama, uspio skriti 'svoju vrećicu s pijeskom'. U seiji glumi glavnu ulogu, Lorda Morpheusa, vladara snova, iz kultnog stripa Neila Gaimana.

The Gray Man Special Screening - London

- Vjerujte, ako nam ikad ponovno zatreba, na sigurnom je mjestu - obećao je. 

Krvave tange

Svestrani švedski glumac Alexander Skarsgard (47), imao je različita iskustva sa snimanja i podijelio je, da, dok su se kolege domogle 'cool stvari', kao što su mačevi i borbeni oklopi sa snimanja 'Northmana', on je završio s krvavim tangama. 

The 24th Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals

- To nije bio izbor, to je bio dar. Eto koliko su cijenili moju izvedbu i doprinos filmu - rekao je u šali.

 - Završna borba odvija se na vulkanu koji eruptira, a mi smo goli. ... Dakle, to sam nosio tjedan dana, a moj lik je bio prilično ranjen i obilno je krvario - objasnio je naposljetku.

Donjeg rublja nije manjkalo ni Dakoti

Američka glumica Dakota Johnson (33) imala je puno pozitivnije iskustvo. Otkrila je da je osim honorara i slave, imala i dodatnu korist od filma '50 Nijansi Sive'. 

2022 Vanity Fair Oscar Party

- Ukrala sam hrpu donjeg rublja, bilo je jako kvalitetno i udobno - ispričala je i dodala da je to jedino što koristi, dok joj ostali suveniri skupljaju prašinu u podrumu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine