Obavijesti

Show

Komentari 210

Sudac u ofsajdu: Kad ne drži obnove, Zlatko ode u kavanu

Sudac u ofsajdu: Kad ne drži obnove, Zlatko ode u kavanu
4

S cigaretom u ruci, nepočešljane kose, velečasni Zlatko Sudac (47) provodi večer u jednom zagrebačkom restoranu u ženskom društvu. Ni s čim nije odavao dojam karizmatika koji je nekoć njegovao svoj izgled

VIDEO

 

S cigaretom u ruci, nepočešljane i razbarušene kose, velečasni Zlatko Sudac (47) provodi večer u jednom zagrebačkom restoranu u ženskom društvu. Ni s čim nije odavao dojam karizmatika koji je nekoć brižno njegovao svoju zalizanu frizuru, puderom prikrivao stigme, njegovao bradu i obrve...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Novi boemski look kontroverznog svećenika ipak ne znači da je on posve odustao od duhovnih obnova i prepustio se hedonističkim užicima u zagrebačkim noćima. Posljednji put su mediji pisali o njemu kad se molio za hrvatske nogometaše, umetnuvši u svoju molitvu i pozdrav “za dom”. Na oglasnicima je proteklih godina prodavao i svoje slike, bavio se kičastim uređenjem interijera wellness centara, pa se pisalo da je zapao u financijsku krizu, što je demantirao. Duhovne obnove velečasni Sudac sad obavlja u crkvama, ali i u - hotelima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čini se da danas sve ide protiv duhovnosti, interiornosti, sabranosti i molitve, jer nas ‘utrka života’ tjera da živimo na površini tolikih zbivanja kojih se više i ne trudimo pratiti. Sve što se danas oko nas događa, i brzinom kojom se događa, stvara od nas promatrače života, a sve manje sudionike, da ne kažem protagoniste, tog istog života. Izgleda da mnogi život samo odrađuju - napisao je Zlatko Sudac na svojoj web stranici prije koji dan. Ali čini se kako se sam Sudac svojih riječi ne drži. Osim ako pod pojmovima duhovnost, sabranost i molitva ne misli na večernja druženja s cigaretom i pivom na stolu. Možda je velečasni upao u krizu srednjih godina pa se vratio porocima iz mladosti.

Interijeri ovako izgledaju kada ih uređuje dizajner karizmatik
Interijeri ovako izgledaju kada ih uređuje dizajner karizmatik

- U mladosti sam masturbirao. Seksao sam se i pio alkohol. Probao sam i marihuanu, ali nikad nisam prešao na teže droge - prisjetio se Sudac mladosti u intervjuu prije deset godina. Kontaktirali smo ljude koji su na njegovoj web stranici navedeni za prijave na duhovne obnove.

- On pomaže ljudima. Pomogao je tisućama ljudi. To su fotomontaže i laži. Netko mu namješta - rekla nam je Lucija Zekić iz Makarske.

- To je namještaljka i notorna laž - još je kraća u svojem komentaru bila Ankica Žuljević iz Slavonskog Broda. Do komentara Zlatka Sudca nije bilo moguće doći. Vjerojatno se priprema za iduće duhovne obnove. Jer u ovakvom izdanju teško da može pred svoje sljedbenike. Od njega su ipak naviknuti na malo više...

Zlatko Sudac deset godina uređuje vile i poslovne prostore, a koliko je uspješan svjedoči i vlasnik velikogoričkog hotela Pleso. Salu za goste vjernici su dolazili gledati autobusima.

Sudac je pravi trendseter: Na natikače isfurao bijele čarape
Sudac je pravi trendseter: Na natikače isfurao bijele čarape

- O tom čovjeku mogu govoriti samo pozitivno. Znamo se osam godina, a upoznali smo se na njegovu seminaru. Interijere uređuje u slobodno vrijeme i ne kapitalizira to, barem ne za prijatelje. Želio bih mu se zahvaliti na vremenu provedenom s njim te svemu što je učinio za mene i moju obitelj - rekao nam je Tomislav Kolarec, vlasnik hotela Pleso.

U hotelu se nalazi “Dvorana vitraja”, koju je osmislio karizmatik. Umjetničku stranu otkrio je u duhovnom centru Betaniji na Lošinju gdje je uredio prostor slikama, staklenim oslikanim stijenama i vitrajima, a uredio je i kapele. Velečasni u svojim radovima koristi mramor, lakirani bambus, vakuumirano staklo i ogledala, broncu, zlato i kristale Swarovski. U zadnjih nekoliko godina velečasni Sudac radi na studijama potpuno novog koncepta uređenja prostora koje bi se koristile i u duhovnom centru “Milosrdnog Isusa”, za koji je napravio elaborat i arhitektonski ga osmislio. Sudac je uređivao urbane vile, u kojima je oslikavao zidove i namještaj. Nakon što je uredio zagrebački frizerski salon, klijenti koji su u njega dolazili osjetili bi smirenost i unutarnji mir. U vilama je posebnu pažnju pridavao staklenim vratima. Uz duhovne obnove, velečasnom je najveća strast slikanje.

Hodao je i po vodi kao Isus

A pošto je Sudac univerzalni umjetnik, nisu su mu strani ni izleti u glazbene vode. Ondje je 2009. snimio album duhovne glazbe s Majom Blagdan i Ivanom Puljićem. Više od glazbe na albumu, javnost je reagirala na fotografiju koja ga “krasi”. Na njoj ovaj produhovljeni trojac kroči po vodenoj površini, baš kao što je nekad prije njih, ako je vjerovati Bibliji, radio Isus Krist. Mnogima ta usporedba nije najbolje sjela, pa je bilo puno kritika na njihov račun.

- To je katastrofa ljudskog uma, poraz kršćanske teologije - rekao nam je 2009. godine sad pokojni hrvatski teolog Adalbert Rebić.

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju