Obavijesti

Show

Komentari 0

Tomislav ispao iz showa: Odlazi 'dobar duh našeg Masterchefa'

Tomislav ispao iz showa: Odlazi 'dobar duh našeg Masterchefa'
7

Osvijestio sam puno stvari o sebi, koliko mogu biti tolerantan, koliko sam prilagodljiv, koliko mogu učiti, rekao je, a žiri mu je poručio da je bio 'dobar duh MasterChefa'

VIDEO

Replikacija jela člana žirija Stjepana Vukadina (28) koštala je Tomislava Markovića ostanka u MasterChefu. Naime, kandidati, osim Gorane koja je prošlog puta zaradila direktan odlazak u finale, ovog su puta morali pripremiti hladno predjelo Foie gras. Francuski specijalitet koji su morali replicirati okusom, ali i izgledom.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Pripazite na to da teksture koje moraju biti stegnute, budu stegnute. Na raspolaganju imate šoker i to će vam olakšati - savjetovao im je Stjepan prije nego što su počeli kuhati te im poručio kako vjeruje u njih.

Kandidati su time prvi puta u showu koristili šoker koji im je pomogao da ubrzaju proces hlađenja. 'Znamo da je napravljen da bi brže smrzavao, komentirala je Zvijezdana. Karmen je umalo izgubila kontrolu nad plamenom prilikom flambiranja, no na kraju je ipak uspješno ugasila plamen na peći koji je zahvatio dio iscurile smjese na štednjaku.

- Jako sam impresionirana vašim jelom. Možda je to smjer u kojem bih ja trebala poći. Iz prve izgleda kao da je slatko, a zapravo je slano - rekla je Željka Stjepanu. No, Ivan i nije bio toliko impresioniran. Imao je problema sa želatinom koja mu se zalijepila za dno posude pa nije znao hoće li ju moći izvaditi van. Potom se dosjetio da bi mogao potopiti zdjelu u toplu vodu i ipak mu je na kraju uspjelo uspješno izvaditi potrebnu želatinu

Gorana najbolje replicirala jelo i dobila ulaznicu za polufinale
Gorana najbolje replicirala jelo i dobila ulaznicu za polufinale

- Na Stipinom tanjuru je bilo jako puno komponenti koje se nisu nalazile na jednom mjestu. Bilo je dosta zahtjevno istočkati ta dva gela koja smo imali, rekla je Zvijezdana koja se najviše bojala rada sa šokerom jer ga nikada nije koristila. 

No, iako su se kandidati mučili, Stjepan kaže, kako su zadatak ipak odradili na nivou.

-Ivanu je najviše problema zadala salata za koju nije bio siguran kako je zamotati. Točno je izbalansirano jelo između slatkoće i gorčine. Krema od jaja je dobra, lijepo je začinjena, točno tartufa koliko je trebalo biti - komentirao je Stjepan nakon kušanja. A Damir smatra kako je udio masnoće u njegovoj replikaciji ipak prevelik.

Karmen koja je sve smjese stavljala u šoker, nije bila zadovoljna svojim gelom od borovnica ni vizurom. 

- Kremi od jaja nedostaje soli, tartufa, slabo ih osjetim. Osjeti se samo jaje i vrhnje - komentirao je Vukadin nakon Karmeninog jela.

 Tomislav je imao poteškoća sa želatinom i sa salatom od ukiseljenog povrća. 

- U kremi od žumanjaka tartuf se ni ne osjeti. Dobije se dojam da jedeš maslac - komentirao je Stjepan. U želeu nije bio reduciran alkohol, primijetio je Melkior, a povrće na tanjuru je bilo previše kiselo

Uz minimalne investicije do kuhinje iz snova! Praktični savjeti za svakog master chefa
Uz minimalne investicije do kuhinje iz snova! Praktični savjeti za svakog master chefa

 Željka se okusima najviše približila okusima originalnog tanjura i odmah joj je Stjepan priopćio da ostaje među top pet kandidata.

- Pao mi je kamen sa srca. Nije mi bilo svejedno - rekao je Ivan kada je čuo da i on ostaje u showu. 

 Kod Tomislavove salate od ukiseljenog povrća dominirala je kiselina.

- Kad smo jeli tu kremu osjećali smo kao da jedemo maslo- rekao mu je Stjepan, pa mu priopćio kako nažalost ne ulazi u TOP 5.

 Iako Tomislav nije ostvario svoj cilj biti među pet najboljih natjecatelja, poručio je da je svejedno ponosan što je ušao u top šest. 

- Osvijestio sam puno stvari o sebi, koliko mogu biti tolerantan, koliko sam prilagodljiv, koliko mogu učiti, rekao je, a žiri mu je poručio da je bio 'dobar duh MasterChefa'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao