Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
54 komentara

Trijumf Dane Budisavljević, a 'General' bez glavnih nagrada...

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 66. Pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu 'Dnevnik Dane Budisavljević' redateljice Dane Budisavljević, a osvojio je i nagradu publike Zlatna vrata Pule

Foto: PIXSELL
54 komentara

Filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević', produkcijske kuće Hulahop d.o.o., pripale su još tri Zlatne Arene i to za režiju redateljici Dani Budisavljević, za glazbu Alenu (41) i Nenadu Sinkauzu (39) te za montažu Marku Ferkoviću.

Pula: Predsjednica na otvorenju Pulskog filmskog festivala uz tradicionalni vatromet | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema odluci Ocjenjivačkog suda Hrvatskog natjecateljskog programa, film 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' redatelja Predraga Ličine (47) osvojio je četiri Zlatne Arene i to Selena Orb za kostimografiju, Jana Piacun za scenografiju, dok se Zlatne Arene za masku dodjeljuju Svetlani Gutić i Miroslavu Lakobriji (42) a za najbolju glavnu žensku ulogu Hristini Popović (37) za ulogu Franke Anić u spomenutom filmu. 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' dobitnik je i Nagrade Breza za najboljeg debitanta na festivalu. 

Pula: Predsjednica na otvorenju Pulskog filmskog festivala uz tradicionalni vatromet | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Film 'General' redatelja Antuna Vrdoljaka (88) osvojio je tri Zlatne Arene i to Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

PREMIJERA Filmom 'General' otvorili su 66. filmski festival u Puli

Film 'Moj dida je pao s Marsa' redatelja Marine Andree Škop (46) i Dražena Žarkovića (48) osvojio je dvije Zlatne Arene koje se dodjeljuju Krstu Jaramu, Michalu Strussu, Antoniju Ilicu, Goranu Stojniću MagicLabu i Hommageu za vizualne efekte te za kameru koja je pripala Svenu Pepeoniku

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Filmu 'Koja je ovo država' pripale su dvije Zlatne Arene i to za scenarij Mati Matišiću (54) te za najbolju glavnu mušku ulogu Krešimiru Mikiću (45). Film 'F 20' redatelja Arsena Antona Ostojića (53) osvojio je Zlatnu Arenu za oblikovanje zvuka i pripala je Dariju Domitroviću.        

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu 'Rafael' redatelja Bena Sombogaarta (71), za režiju je pripala Teoni Strugar Mitevskoj (45) za film 'Bog postoji, njeno ima je Petrunija' dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje dodijeljena Juditi Frnković Brdar (37) za ulogu Ane  u filmu 'Izbrisana' redatelja Mihe Mazzinija (58). 

23.-27.7.2019. Motovun Film Festival ukazuje programom na rast populizma

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Damir Terešak (64)i članovi Pavao Pavličić (72),  Dijana Vidušin (37), Jasna Rossini i Tomislav Čegir.

Nagrada ocjenjivačkog suda Federacija filmskih kritičara Europe i Mediterana Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni film ide 'Dnevniku Diane Budisavljević', a priznanje za najbolju manjinsku ide filmu 'Šavovi' redatelja Miroslava Terzića (50), a ocjenjivački sud posebno je pohvalio glumicu Juditu Franković Brdar za ulogu u filmu 'Izbrisana'.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma posvećenog velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: FILM

Message