Show

Komentari 3

'U scenariju nije bio Baldwinov pucanj, ispalio ga je namjerno'

'U scenariju nije bio Baldwinov pucanj, ispalio ga je namjerno'

Alec Baldwin je namjerno, bez opravdanog razloga ili isprike, napeto, pucao i punio pištolj, iako nadolazeća scena koja bi se snimala nije zahtijevala napinjanje i ispaljivanje vatrenog oružja, tvrdi Mitchell

Alec Baldwin (63) je 'namjerno' pucao iz pištolja prema snimateljici Halyni Hutchins na setu filma 'Rust', zanemarujući protokol snimanja u smrtonosnoj pucnjavi, stoji u novoj tužbi podnesenoj u srijedu od supervizorice scenarija Mamie Mitchell.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vidjela sam Aleca kako se kreće s pištoljem za kameru - rekla je Mamie, koja je sa seta nazvala hitnu kada je Baldwin usmrtio Hutchins i ozlijedio redatelja Joela Souzu, piše New York Post.

- Gospodin Baldwin je odlučio igrati ruski rulet s napunjenim pištoljem, a da ga nije provjerio i bez da je oružarka to učinila. Njegovo ponašanje i ponašanje producenata… bili su namjerni postupci i/ili propusti, bez opravdanog razloga ili isprike i uz potpuno zanemarivanje posljedica -  rekla je Mitchell.

- Držala sam scenarij u lijevoj ruci i izvadila svoj iPhone i otvorila fotografije kako bih provjerila kontinuitet na njegovoj košulji i prsluku. I onda je nastala eksplozija. Zaglušujući glasan pucanj - piše u tužbi.

FILE PHOTO: Actor Alec Baldwin leaves court in the Manhattan borough of New York City

- Ostala sam zapanjena. Čula sam nekoga kako stenje i okrenula sam se, a redatelj je padao unatrag i držao se za gornji dio tijela. Okrenula sam se prema Alecu i vidjela Halynu kako pada lijevo od mene - prisjetila se Mitchell.

- Alec Baldwin je namjerno, bez opravdanog razloga ili isprike, napeto, pucao i punio pištolj, iako nadolazeća scena koja bi se snimala nije zahtijevala napinjanje i ispaljivanje vatrenog oružja - tvrdi Mitchell.

Također je rekla da je svaki sigurnosni protokol osmišljen kako bi se osigurala sigurnost s vatrenim oružjem na snimanju zanemaren, kao što je prisutnost bojevog streljiva na snimanju, te da su 'radnje koje su poduzete' tog dana 'bile protiv svih industrijskih normi'.

Tijekom medijske konferencije u srijedu u Los Angelesu, njezina odvjetnica Gloria Allred rekla je da su postojali znakovi upozorenja o opasnim uvjetima na setu koji su se odnosili na oružje. Odvjetnica dodaje da događaji koji su doveli do pucnjave ne predstavljaju "obični nemar" jer su Baldwin, producenti i drugi bili 'nepromišljeni' ne pridržavajući se strogih smjernica kada je u pitanju bojno streljivo i oružje na setu.

U tužbi, Mitchell je rekla da je Baldwin, 'kao veteran u glumačkoj industriji', trebao znati da je oružarka jedina osoba koja bi mu trebala dati pištolj. Mitchell tvrdi da pomoćnik redatelja nije trebao Baldwinu dati pištolj i da je glumac trebao znati da se ne može pouzdati u pomoćnikovu izjavu da se radi o 'hladnom pištolju'.

Najčitaniji članci