Show

Komentari 8

U Zambiji sviraju Balaševićev hit na klavijaturi, a sin Aleksa primio je orden za voljenog oca

U Zambiji sviraju Balaševićev hit na klavijaturi, a sin Aleksa primio je orden za voljenog oca

Balašević je obožavan i u Africi, pa je njegovog sina Aleksu pozvao gradonačelnik Lusake da u očevo ime primi orden. Đorđe je bio UN-ov ambasador dobre volje

Aleksa Balašević (27) gostovao je u Keniji, zemlji punoj obožavatelja lika i djela njegovog oca, Đorđa Balaševića. Dočekao ga je gradonačelnik Lusake, Miles Sampa (50).

- Pozvao nas je gradonačelnik Lusake gospodin Miles Sampa. Lusaka je otprilike grad kao nekoliko Beograda, Sarajeva, Zagreba, ali to ne znači da se u njemu nisam osjećao isto kao kod kuće. Hvala na velikom pozivu i prijemu, i nadam se da će balaševizam povezati nove kulturne ideje naših zemalja i da će Novi Sad dobiti velikog brata, Lusaku - kazao je Aleksa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Aleksu je posebno oduševio mladi gospodin koji je odsvirao "Noć kad sam preplivao Dunav", a na videu koji nam je ustupio se vidi da je u tijeku svečana večera.

- Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam... Mog i vječnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jedne od svetih gesti koje si uradio dosta prije mog rođenja... Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše 'Žandara nema koji ne zna moj lik', izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osjećaj. Često. Volim te, volimo te - napisao je sin neprežaljenog Đorđa.

Aleksu su Zambijci poklonili i kapu sa stihom 'Žandara nema koji ne zna moj lik', a predali su mu je na svečanom crvenom jastučiću.

POGLEDAJTE NOVU SEZONU SERIJALA ZVIJEZDE VRIŠTE: