Obavijesti

Show

Komentari 8

Ubijeni na vrhuncu slave: Gayea propucao vlastiti otac, Biggieja ubili sa samo 24, a Jaca pretukli

Ubijeni na vrhuncu slave: Gayea propucao vlastiti otac, Biggieja ubili sa samo 24, a Jaca pretukli
6

Tupaca i Biggieja propucali su iz automobila, Marvina je ubio otac nakon svađe, a Jaca nisu prepoznali ispred noćnog kluba

VIDEO

Jednog od najvećih izvođača hip hop glazbe, Tupaca Shakura upucali su 7. rujna 1996., a preminuo je u bolnici šest dana kasnije od ozljeda. Imao je 25 godina, a tada nikoga nisu uhitili. Detalji se ni danas ne znaju, ali je policija u Las Vegasu u ponedjeljak navečer pretražila kuću za koju smatraju da je povezana s ovim dugotrajnim slučajem, navodi ABC. 

Tupac je samo jedan od slavnih čiji je život završio ubojstvom.

Pomoću umjetne inteligencije iz starih snimki izvukli Lennonov glas: Imamo 'finalnu' pjesmu
Pomoću umjetne inteligencije iz starih snimki izvukli Lennonov glas: Imamo 'finalnu' pjesmu

Marvina Gayea ubio otac

Od djetinjstva, Marvin Gaye bio je u lošim odnosima s ocem, a to se nastavilo i kad se proslavio. Njegov otac živio je pod strogim kršćanskim pravilima, a svoju je djecu, uključujući Marvina, često zlostavljao. Osim tog, često je nosio odjeću koja nije identificirala njegov spol zbog čega su Marvina vršnjaci često znali ismijavati.

Kad se proslavio, Marvin je podlegao drogama, a stalno je mislio da ga netko želi ubiti, zbog čega je ocu za Božić kupio pištolj marke Smith and Wesson kalibra .38 kako bi se mogao obraniti u slučaju napada. Istim ga je pištoljem otac kasnije ubio. Nakon što se Marvin 1. travnja upleo u roditeljsku svađu između oca Marvina Gaya Sr. i majke Alberte, potukao se s ocem koji ga je naposljetku upucao tri puta. Marvin je odvezen u bolnicu, no bilo je prekasno.

Njegov otac kasnije je optužen za ubojstvo iz nehaja. Premda je Marvin imao grobno mjesto, glazbenik je kremiran, a njegovi su ostaci raspršeni po Tihom oceanu.

Tupacovog ubojicu nisu nikada našli, a postoje brojne teorije o njegovoj smrti: 'Ma, on je živ!'
Tupacovog ubojicu nisu nikada našli, a postoje brojne teorije o njegovoj smrti: 'Ma, on je živ!'

Ubijen jer ga nisu prepoznali 

Legendarni basist i producent Jaco Pastorius bio je član benda 'Weather Report', a ostvario se i u solo karijeri. Poznat je po suradnjama s Patom Methenyjem i Jonijem Mitchellom, a danas ga smatraju najhvaljenijim basistom ikad.

Jaco se borio s mentalnim problemima, a sa samo 35 godina, zbog droge je izgledao neprepoznatljivo. Ubijen je 1987. kad je pokušavao ući u klub u kojem je svirao. Zaštitari ga zbog lošeg fizičkog stanja nisu prepoznali, nakon čega je uslijedila tučnjava u kojoj je Jaco dobio ozljede od kojih je preminuo. Jaco je zadobio nekoliko prijeloma udova, ozljedu desnog oka i prijelome lica, pao je u komu nakon čega je uslijedila moždana smrt.

Zaštitar s kojim se sukobio bio je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog ubojstva iz nehaja, a pušten je nakon samo četiri mjeseca zbog dobrog ponašanja.

Godine 2017., Jaco je uvršten u DownBeat Jazz Hall of Fame, a smatra se jednim od najvećih basista ikad.

Izgubljeni album pjevača Gayea otkriven nakon 35 godina
Izgubljeni album pjevača Gayea otkriven nakon 35 godina

'Bio sam ljut na Lennona'

Pjevač i gitarist revolucionarnih Beatlesa, John Lennon, karijeru je započeo 1955. kad je osnovao grupu 'The Quarrymen'. Sedam  godina kasnije, zajedno s Georgeom Harrisonom osnovao je Beatlese. Raspadom Beatlesa, John se zajedno sa suprugom Yoko Ono okrenuo solo karijeri, a ubijen je sa samo 40 godina.

John je ubijen ispred hotela, a njegov ubojica, Mark Chapman, tada 25-godišnjak, doputovao je s Havaja, te je dan ranije, dok je Lennon napuštao zgradu, dobio potpis na pjevačevom posljednjem albumu 'Double Fantasy'. 

Policija je Chapmana pronašla kako čita knjigu dok je čekao da ga uhite ispred zgrade na Manhattanu. Lennon je odvezen u bolnicu na stražnjem sjedalu policijskog auta, no 'nije imao ni najmanje izglede da preživi' unatoč nekoliko transfuzija krvi, rekli su liječnici novinarima. 

Imagine: John Lennon

Godinama kasnije Mark Chapman, kršćanin protestant, iz svoje je zatvorske ćelije rekao novinaru da je bio 'ljutit na Lennona jer je (u pjesmi 'God') rekao da ne vjeruje u Boga, da samo vjeruje u sebe i Yoko, i da ne vjeruje u Beatlese'. Lennonove riječi da su Beatlesi 'popularniji od Isusa', također su ga iziritirale.

Lennon je kremiran, a njegov pepeo prosut je po Central parku gdje se danas spomen područje 'Strawberry Fields'. Danas se tamo nalazi i njemu posvećen spomenik koji je dobio ime po pjesmi 'Strawberry Fields'.

Propucan nekoliko puta

Jedan od poznatijih repera 90-ih godina svakako je bio Notorious B.I.G., poznat i kao Biggie Smalls, koji je 1997. godine izgubio život u pucnjavi kada je imao samo 24 godine. Biggie je odrastao u vrijeme tzv. 'epidemije cracka' te se već od malena počeo baviti trgovanjem droge. Tri godine prije nego što je ubijen, Biggie je potpisao ugovor s kućom 'Bad Boy Records' i debitirao s albumom 'Ready to Die' što ga je učinilo 'kraljem hip hopa Istočne obale'.

Pixsell

Osnivanjem grupe 'Junior M.A.F.I.A.' i snimanje novog albuma, Biggie je preuzeo dominaciju takve glazbe sa Zapadne na Istočnu obalu, što ga je uvelo i u razne sukobe. Godine 1997. nepoznati napadač ubio ga je s nekoliko hitaca. Njegov dvostruki album 'Life After Death', izdan petnaest dana nakon njegove smrti, došao je na prvo mjesto američke top ljestvice Billboard 200 te je stekao dijamantnu certifikaciju 2000. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor
FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje