Obavijesti

Show

Komentari 36

Ulogom u sapunici 'Villa Maria' otplatila je stambeni kredit...

Ulogom u sapunici 'Villa Maria' otplatila je stambeni kredit...
4

Bila je to tada hit serija, istovremeno kad se prikazivala na HTV-u bila je i na srpskoj televiziji. Ksenija Pajić bila je prvo ime ekipe, a honorarom od sapunice otplatila je stambeni kredit

Prije više od 30 godina emitirala se serija “Dallas”. Tada se na ovim prostorima rodila i ljubav prema sapunicama. Prva domaća bila je 'Villa Maria'. Počela se emitirati u listopadu 2004. godine.

Bila je to tada hit serija, istovremeno kad se prikazivala na HTV-u bila je i na srpskoj televiziji. Kad su emitirane najjače epizode gledanost je bila na 1,5 milijuna. Nakon nje snimljeno je još 22 sapunice... Ksenija Pajić (58) bila je prvo ime ekipe. 'Villa Maria' plasirala ju je na tron i do naziva 'Kraljice sapunica'. S tim je honorarom otplatila je stambeni kredit.

- Sapunice su mi donijele samopouzdanje. Iza svih uloga stoji mnogo uložena truda. Zahtijevaju brzinu, odgovornost, profesionalnost, dobru memoriju, razumijevanje scene. Osim toga, tu je i financijski moment benefita - ispričala je svojedobno glumica. 

Proračun za 160 epizoda bio je 3,5 milijuna eura, a glavni glumci su za plaćeni oko 30.000 eura, otprilike 225 tisuće kuna. U seriji je Pajić bila Ana Jurak, a supruga Tomu glumi Žarko Radić (69). Kazao je kako su u osam mjeseci snimili materijala dostatnog za oko 70 filmova.

Glumio je poduzetnika i uvijek je morao nositi odijela, što nije volio. Imao je tri ista i zbog toga je 'ludio', pa je jednom kravatu bacio kroz prozor. Ona muje bila jedina, za razliku od odijela. Asistenti su otrčali i vratili mu kravatu. U vrijeme biranja glumaca živio je u Americi. Kućnom kamerom snimio je jednu scenu i poslao u Zagreb.

villa maria

- Bio mi je to velik izazov jer je tada bio najveći projekt na ovim prostorima - ispričao je Radić. Osim iskusnih glumaca, a bila je tu još i Mia Begović (56), Nada Livaković Gaćešić (67), Barbara Vicković (48)... serija je iznjedrila i mlade glumačke nade poput Mislava Čavajde (38), Damira Markovine (45)...

Bilo je to doba dok je Čavajda imao bujnu kosu. Kasnije je pričao kako je ćelaviti počeo s 18.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

- Ksenija, Čedo i Žarko su nas s Akademije prihvatili kao ravnopravne. Noću bismo učili tekst, ujutro snimali - rekao je.

Zbog navodno kašnjenja honorara, glumci su se pred kraj snimanja pobunili. Zbog toga je otišla meksička redateljica Alicia Carvajal. Nakon 'pobune', ugovor je otkazan Miji Begović, uz obrazloženje kako nije poštivala ugovor...

'Na setu Ville Marije ostvario mi se san. Glumila sam zlicu'
'Na setu Ville Marije ostvario mi se san. Glumila sam zlicu'

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S ANOM ZIBAR: 

Pokretanje videa ...