Show

Komentari 0

Umro je modni dizajner Virgil Abloh: Radio je za Louis Vuitton i bio je miljenik velikih zvijezda

Umro je modni dizajner Virgil Abloh: Radio je za Louis Vuitton i bio je miljenik velikih zvijezda

Kreativni direktor Louis Vuittona i osnivač branda Off White preminuo je nakon tajne borbe s agresivnim oblikom raka. Njegove kreacije rado su nosili Kim Kardashian, Kanye West, Rihanna, Jay Z i Beyonce

Virgil Abloh, osnivač branda Off-White i kreativni direktor za mušku odjeću modne kuće Louis Vuitton, preminuo danas u 42. godini, nakon borbe s rijetkim, agresivnim oblikom raka, izvijestili su na njegov službenoj Instagram stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dijagnozu je dobio 2019. godine, te se od tada podvrgao brojnim tretmanima. U rujnu 2019. Virgil se po liječničkom nalogu odmorio od mode, te je te jeseni otkazao nekoliko događanja i nastupa.

641616112

- Užasnuti objavljujemo smrt našeg voljenog Virgila Abloha, odanog oca, muža, sina, brata i prijatelja -  stoji u izjavi na Ablohovom računu. Iza sebe je ostavio suprugu Shannon Abloh i dvoje djece.

U svojoj izjavi, predsjednik i glavni izvršni direktor grupacije LVMH Bernard Arnault opisao je Abloha kao 'genijalnog dizajnera, vizionara i čovjeka s prekrasnom dušom i velikom mudrošću'.

Paris Fashion Week: Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2019 Show

Ablohov prvi veliki uspjeh u svijetu mode dogodio se 2009. kada je zajedno s Kanyeom Westom stažirao u Fendiju. Godinu dana kasnije, Abloh je postao kreativni direktor 'Donde', Westove kreativne agencije.

2013. je osnovao prepoznatljivi streetwear brand Off-White, nakon što je zatvorio svoj modni prvijenac Pyrex Vision. Proslavio se 2018. kada je postao kreativni direktor kolekcija muške odjeće Louis Vuittona, te prvi afroamerički dizajner branda.

Virgil je uspostavio bliske odnose s nekoliko velikih svjetskih zvijezda, poput Kim Kardashian, Beyoncé, Jay-Z-ja, Rihanne i Serene Williams.

Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala

Najčitaniji članci