Show

Komentari 0

Umro je pjesnik Namik Tarabić, autor brojnih glazbenih hitova

Umro je pjesnik Namik Tarabić, autor brojnih glazbenih hitova

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Tiho, tiho moje srce", a njegove su stihove pjevali Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović i drugi

Tekstopisac i pjesnik Namik Tarabić preminuo je u srijedu nakon duge bolesti u 71. godini u Sarajevu. Namik je rođen 1. srpnja 1950. godine u Kladnju, a još 1968. godine došao je u Zagreb u kojem je živio i stvarao preko 35 godina te ostvario zavidnu karijeru.

Pisao je hitove za najpopularnije izvođače bivše države. Prijelomna godina u njegovoj karijeri bila je 1973. kad je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je od tada pa do njegove smrti napisao velik broj hitova. 

Prva u nizu uspješnica bila je pjesma "Jesen u vrtu mom" koju je uglazbio upravo Đorđe, a otpjevala Lidija Percan.

- To što ne robuje postojećim pravilima i akademstvu te posjeduje jedan specifičan izraz i šarm ključ je njegovog uspjeha - rekao je za njega Đorđe Novković. Osim s Novkovićem, Tarabić je surađivao i s drugim značajnim hrvatskim skladateljima popularne glazbe: Đelom Jusićem, Zrinkom Tutićem i Raymondom Ruićem

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Jedan mladić živi sam", "Tiho, tiho moje srce". Njegove stihove pjevali su Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Džo Maričić Maki, Dalibor Brun i mnogi drugi. 

Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu, a neki od najvećih hitova koje je napisao objavljeni su na kompilacijama Croatia Recordsa: "Gori, gori srce moje", "U ime ljubavi", "U ime ljubavi 1, 2 i 3" i "Hit kolekcija". Objavio je i nekoliko zbirki pjesma - "Mjesečeve suze", "I ljubav je na određeno vrijeme" i "Dal' se sjetiš nekad mene".

Najčitaniji članci