Obavijesti

Show

Komentari 0

Umro je pjesnik Namik Tarabić, autor brojnih glazbenih hitova

Umro je pjesnik Namik Tarabić, autor brojnih glazbenih hitova
1

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Tiho, tiho moje srce", a njegove su stihove pjevali Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović i drugi

Tekstopisac i pjesnik Namik Tarabić preminuo je u srijedu nakon duge bolesti u 71. godini u Sarajevu. Namik je rođen 1. srpnja 1950. godine u Kladnju, a još 1968. godine došao je u Zagreb u kojem je živio i stvarao preko 35 godina te ostvario zavidnu karijeru.

Pisao je hitove za najpopularnije izvođače bivše države. Prijelomna godina u njegovoj karijeri bila je 1973. kad je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je od tada pa do njegove smrti napisao velik broj hitova. 

Od korone je umro poznati srpski bubnjar Dragoljub Đuričić
Od korone je umro poznati srpski bubnjar Dragoljub Đuričić

Prva u nizu uspješnica bila je pjesma "Jesen u vrtu mom" koju je uglazbio upravo Đorđe, a otpjevala Lidija Percan.

- To što ne robuje postojećim pravilima i akademstvu te posjeduje jedan specifičan izraz i šarm ključ je njegovog uspjeha - rekao je za njega Đorđe Novković. Osim s Novkovićem, Tarabić je surađivao i s drugim značajnim hrvatskim skladateljima popularne glazbe: Đelom Jusićem, Zrinkom Tutićem i Raymondom Ruićem

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Jedan mladić živi sam", "Tiho, tiho moje srce". Njegove stihove pjevali su Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Džo Maričić Maki, Dalibor Brun i mnogi drugi. 

Sergeju Ćetkoviću nakon majke umro i otac od korone: 'Odlučili ste i u vječnosti ostati zagrljeni'
Sergeju Ćetkoviću nakon majke umro i otac od korone: 'Odlučili ste i u vječnosti ostati zagrljeni'

Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu, a neki od najvećih hitova koje je napisao objavljeni su na kompilacijama Croatia Recordsa: "Gori, gori srce moje", "U ime ljubavi", "U ime ljubavi 1, 2 i 3" i "Hit kolekcija". Objavio je i nekoliko zbirki pjesma - "Mjesečeve suze", "I ljubav je na određeno vrijeme" i "Dal' se sjetiš nekad mene".