Obavijesti

Show

Komentari 7

Uspjeh 'Tjelohranitelja' odveo je Whitney u pakao droge, a iz njega se više nikad nije izvukla

Uspjeh 'Tjelohranitelja' odveo je Whitney u pakao droge, a iz njega se više nikad nije izvukla
10

Kako je rasla njezina slava, tako joj se počeo rapidno urušavati brak s Bobbyjem Brownom. Sve češće se počelo pisati o njihovoj ovisnosti o kokainu, a fotografije su svjedočile da nešto jako nije u redu...

VIDEO

Glazbena diva da je živa danas bi slavila 60. rođendan i sigurno bi imala neki svjetski hit. Whitney Houston bila je američka pjevačica i glumica koja je već s prvim albumom stekla svjetsku slavu, a prva četiri albuma objavljena između 1985. i 1992., u cijelom svijetu prodana su u više od 86 milijuna primjeraka.

Iskusite život i glazbu jedne od najvećih pop ikona u filmskom kino spektaklu!
Iskusite život i glazbu jedne od najvećih pop ikona u filmskom kino spektaklu!

Rođena je 9. kolovoza 1963. godine u Newarku u New Jerseyju. Njezina majka i rođak bili su poznati pjevači duhovnih pjesama, soula i pop glazbe.

storyeditor/2022-01-31/profimedia-0226104566.jpg

Majka Cissy Houston bila je voditeljica crkvenog zbora u baptističkoj crkvi, pa je i Houston, kao i većina afroameričkih pjevača – naučila pjevati upravo uz majku u crkvi.

- Mislim da sam već tada shvatila da je moj pjevački talent dar od Boga - rekla je jednom Whitney.

Obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju film: Bit će to priča o neponovljivoj divi Whitney
Obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju film: Bit će to priča o neponovljivoj divi Whitney

Kad je navršila 15 već je godinama nastupala s majkom i pokušavala snimiti samostalnu singlicu. U to vrijeme otkrio ju je fotograf koji je bio zadivljen njenom prirodnom ljepotom. Ubrzo je postala izuzetno tražen tinejdžerski model i među prvim afroameričkim djevojčicama koja se našla na naslovnici časopisa Seventeen. Ipak, nikad nije razmišljala o karijeri manekenke. Glazba je bila njezina najveća ljubav.

S 19 godina, na nastupu u jednom noćnom klubu čuo ju je Clive Davis iz Arista Recordsa i odmah ju tražio da s njima potpiše ugovor. Već iduće godine prvi je put nastupila na nacionalnoj televiziji u emisiji 'The Merv Griffin Show' i otpjevala pjesmu 'Home' iz mjuzikla 'Čarobnjak iz Oza' a voditelj ju je, nakon otpjevane pjesme ispratio s bine uz proročanske riječi:

- Nemojte zaboraviti ovo ime - Whitney Houston.

storyeditor/2022-01-31/profimedia-0117767949.jpg

Iduće dvije godine pjevačica i njezin menadžer radili su na njezinom debitantskom albumu i pronašli najbolje producente i tekstopisce koji su trebali pomoći da se istakne njezin izvanserijski talent. S 22 godine objavila je debitantski album, a jedna balada i jedna vesela plesna pjesma odmah su dospjele na prva mjesta top lista u cijelom svijetu.

Posljednji dani glazbene dive Whitney Houston: Nikad je do sada nisam vidio takvu
Posljednji dani glazbene dive Whitney Houston: Nikad je do sada nisam vidio takvu

Bila je to pjesma 'Saving All My Love for You' i 'How Will I Know' zbog kojih je album bio broj jedan u Americi 14 tjedana za redom. Za prvu pjesmu godinu dana kasnije dobila je i Grammy, a nagradu joj je uručila njezina rođakinja Dionne Warwick.

Još veći uspjeh postigla je s drugim albumom. Zahvaljujući pjesmi 'I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)' postao je platinast, a naslovna pjesma osvojila je još jedan Grammy, pa je slijedila svjetska turneja.

Whitney (2018) - filmstill

Na koncertu se pojavio i karizmatični Nelson Mandela i osnovao Whitney Houston neprofitnu fondaciju za pomoć siromašnoj djeci širom svijeta. U idućih nekoliko godina Whitney je postigla sve što jedan pjevač može poželjeti. Godine 1992. udala se za R&B pjevača Bobbyja Browna i upravo će taj brak uništiti ne samo njezinu karijeru nego i privatni život.

Baš te godine Whitney Houston je osvojila cijeli svijet pjesmom 'I Will Always Love You' za filmsku melodramu 'Bodyguard' u kojem je ona glumila pjevačicu, a njezinog tjelohranitelja Kevin Costner.

storyeditor/2022-01-31/profimedia-0375472472.jpg

Iste godine objavila je album s obradama filmskih hitova, ali kako je rasla njezina slava, tako joj se počeo rapidno urušavati brak s Bobbyjem Brownom. Sve češće se počelo pisati o njihovoj ovisnosti o kokainu, pjevačica je sve češće djelovala euforično, fotografije su svjedočile da nešto jako nije u redu.

Krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, počela je otkazivati koncerte, a 2002. njezin intervju s Diane Sawyer na ABC televiziji ušao je u anale. Na pitanje novinarke što je njezin najveći porok – marihuana, alkohol, kokain ili tablete – nakon dubokog uzdaha, Whitney odgovara:

- Sve pomalo. Ponekad.

Whitney Houston je bila u braku koji je uništio ne samo njezinu karijeru nego i privatni život...
Whitney Houston je bila u braku koji je uništio ne samo njezinu karijeru nego i privatni život...

- Što je najveće zlo od nabrojanog? Što je vrag od toga? - pita dalje uporno Sawyer a Whitney odgovara:

- Ja sam najveći vrag. On je u meni. Ja radim ono što želim i ako nešto ne želim učiniti, nitko me na to ne može nagovoriti. Ja to radim sama sebi i sama sam sebi najveći neprijatelj. Nisam destruktivna osoba i ne želim se uništiti.

storyeditor/2022-01-31/profimedia-0298611701.jpg

Na pitanje Diane Sawyer gdje se vidi za 10 godina, Whitney joj odgovara:

- U mirovini, sretna gledam moju kćer Bobby Kristinu kako raste. Uživam jednog dana u unucima.

U studio je zatim ušla njezina kćerkica – tada 9-godišnja Bobbi Kristina. Na pitanje što najviše voli rekla je da voli subote kad je mama kod kuće, kad zajedno doručkuju i gledaju televiziju. Stisnula se u trosjedu uz majku i rekla da obožava mamin glas jer joj pjeva uspavanke.

No već tada Whitney je izgledala ispijeno i mnogi su slutili da je ovisnica. Brak s Bobbyjem Brownom bio je loš, sve oko nje se raspadalo, ali je svejedno 2006. ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija umjetnica svih vremena.

Tijekom idućih godina pokušala je nekoliko puta ići na odvikavanje ali se uvijek vraćala drogama. Razvela se od Browna 2007. i dobila skrbništvo nad kćerkom. Negdje 2009. sve je izgledalo bolje. Objavila je novi album 'I Look To You' i rekla da pjesme govore o promjenama u njezinom životu. Ipak, svi su primijetili da njezini koncerti više nisu isti i da joj se promijenio glas.

MTV/Houston

Početkom 2012. govorilo se da je Houston ima financijskih problema, ali ona je to negirala. A onda je 11. veljače svijet obišla tužna vijest – Whitney je pronađena mrtva u sobi hotela Beverly Hilton u Los Angelesu. Službeno - utopila se u kadi, ali u krvi joj je pronađen kokain i vjeruje se da je doživjela srčani udar te da je utapanje bila posljedica.

Whitney Houston and Robyn Crawford

Njezina kći Bobbi Kristina hospitalizirana je zbog emocionalne traume. Kasnije se žestoko sukobila s bakom Cissy koja je objavila biografiju njezine majke.

Ni tri godine nakon majčine smrti, 31. siječnja 2015., Bobbi Kristina pronađena je u Roswellu u Georgiji, u kući prijatelja, baš kao i njezina majka - u kadi bez svijesti. Hitna ju je prebacila u bolnicu North Fulton, pa u sveučilišnu bolnicu Emory, gdje je stavljena u induciranu komu. Provela je u komi šest mjeseci i umrla 26. srpnja 2015. u 22 godini života.

storyeditor/2022-01-31/profimedia-0118093943.jpg
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski