Vandali podmetnuli požar na festivalu elektroničke glazbe u Međimurju, policija traži krivca | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 24

Vandali podmetnuli požar na festivalu elektroničke glazbe u Međimurju, policija traži krivca

Vandali podmetnuli požar na festivalu elektroničke glazbe u Međimurju, policija traži krivca
9

Nakon uspješnog festivala, organizatori Forestlanda bili su neugodno iznenađeni s podmetnutim požarom. Nasreću, nije bilo stradalih, a zbog brze reakcije vatrogasaca vatra se nije proširila

VIDEO

Forestland je jedan je od malobrojnih festivala koji su se održali ove godine, a riječ je o trodnevnom festivalu elektroničke glazbe u Međimurju, koji se održava još od 2013. godine. Razgovarali smo s Krešimirom Biškupom, organizatorom festivala, koji nam je ispričao kako je netko ni 24 sata nakon završetka festivala podmetnuo požar zbog kojeg je izgorjela ulazna instalacija festivala.

POGLEDAJTE VIDEO: Zapaljena ulazna instalacija Forestlanda

Pokretanje videa...

Vandali podmetnuli požar na Forestland festivalu VIDEO

Forestland održavao se od 23. do 25. srpnja, a svaki dan prisustvovalo je više od 5000 posjetitelja. Uz striktno poštivanje epidemioloških mjerama i provjeru covid-putovnica, na ulazu u festival obavljeno je čak 3000 testova na koronavirus.

- Festival je završio i nakon što smo raspremali cijeli dan, otišli smo oko 17 sati. Nakon 20-ak minuta dobili smo poziv o požaru - ispričao je Biškup.

Rekao je kako, srećom, nije bilo veće materijalne štete niti je itko stradao, jer su vatrogasci uspjeli brzo doći na scenu i ugasiti vatru. Biškup je ispričao kako je uz požar koji je uništio ulaznu instalaciju Forestlanda bio podmetnut još jedan požar na obližnjem polju pšenice.

- Nanesena nam je šteta od otprilike 10.000 kuna, izgorjela je elektronika. Siguran sam da se bale sijena od kojih je sastavljena instalacija nisu mogle same zapaliti, posebno jer su agregatori bili isključeni - izjavio je.

Policija istražuje slučaj i organizatori Forestlanda se nadaju kako će se brzo otkriti tko je počinitelj.

- Ne mislim da su to bila neka djeca, netko je morao čekati prije nego je namjerno počinio taj obijestan čin. Nadamo se da su ga snimile kamere na obližnjim kućama i da će počinitelj biti zakonski kažnjen - rekao je Biškup.

Najluđi techno vikend u regiji uskoro počinje na pet lokacija
Najluđi techno vikend u regiji uskoro počinje na pet lokacija

 

Biškup je spomenuo kako je uz lokaciju festivala osim polja pšenice i šuma, a da se požar lako mogao proširiti i na obiteljske kuće i poduzeća. U povijesti Forestlanda nikad se nije dogodilo ništa slično ovom incidentnu, a planira se održati i sljedeće godine.

- Vrlo smo pažljivi, posebno kad koristimo vatromet, a u kampu smo zabranili paljenje vatre. Imamo ogromnu podršku lokalne zajednice - ispričao je.

- Nadam se da će piroman biti adekvatno kažnjen, ali smatram da neće izostati ni sram ni mrlja na počiniteljevom ugledu kad se sazna tko je to napravio - zaključio je Biškup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!