Show

Komentari 42

Vozaču kojeg se krivi za smrt Šabana prijeti 4 godine zatvora

Vozaču kojeg se krivi za smrt Šabana prijeti 4 godine zatvora

'Kad nečiji nehat i bahatost ubiju čovjeka, svaka kazna je, u očima njegovih najbližih, nedovoljna', rekli su u obitelji tragično preminulog kralja narodne glazbe

Vozaču i turskom državljaninu Alsinu Levantu (35) koji je izazvao sudar u kojem je život izgubio pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić u veljači prošle godine, po njemačkom zakonu prijeti kazna do četiri godine zatvora, piše Kurir.

Optuženom Leventu na teret se stavljaju kazneno djelo ubojstva iz nehaja, nanošenje tjelesnih povreda u prometnoj nesreći, vožnja bez vozačke dozvole, kao i upravljanje automobilom pod utjecajem alkohola. Umjesto dozvoljenih 80 kilometara na sat, Levent je vozio 160 kilometara na sat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obitelj Šabana Šaulića vjeruje u to da će njemačko pravosuđe učiniti sve što je potrebno.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zakon je takav i kazna se ne može produžiti, tako da svaki zahtjev zbog zakonske regulative bio bi neosnovan i unaprijed osuđen na propast. S druge strane, kad nečiji nehat i bahatost ubiju čovjeka, svaka kazna je, u očima njegovih najbližih, nedovoljna - kažu u obitelji tragično preminulog kralja narodne glazbe.

POGLEDAJTE DIRLJIV TRENUTAK KOMEMORACIJE ŠABANA ŠAULIĆA:

Šabanova obitelj planira podići privatnu tužbu protiv turskog državljanina te tražiti odštetu u iznosu od 300.000 eura za pretrpljenu bol zbog gubitka voljenog člana obitelji.

Podsjetimo, u sredinom veljače prošle godine na autocesti A2 prema Dortmundu, u blizini mjesta Bielefelda dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno četvero ljudi. Šabanu je zbog nesreće puknula srčana aortaa od zadobivenih ozljeda, preminuo je u lokalnoj bolnici nekoliko sati kasnije. 

 

Najčitaniji članci