Show

Komentari 0

William i Kate stvorili globalnu nagradu za doprinos ekologiji

William i Kate stvorili globalnu nagradu za doprinos ekologiji

Vojvoda od Cambridgea, princ William kazao je da je svijet suočen s jasnim izborom - nastaviti s nepovratnim uništenjem planeta i, s druge strane, odlučiti se za uvođenje inovacija i rješavanje problema

Vojvoda William (37) i vojvotkinja od Cambridgea Kate (37) objavili su da su utemeljili globalnu nagradu za doprinos ekologiji te su najavili 'desetljeće akcije čiji je cilj obnova planeta Zemlje'.

Royal visit to Pakistan - Day Four

Svake godine od 2021. do 2030. nagradu pod nazivom Earthshot dobivat će pet pobjednika, piše BBC. Za pojedince ili organizacije koji pronađu i predlože rješenja povezana s problemom zaštite okoliša predviđena je novčana nagrada.

Vojvoda od Cambridgea, princ William kazao je da je svijet suočen s jasnim izborom - nastaviti s nepovratnim uništenjem planeta i, s druge strane, odlučiti se za uvođenje inovacija i rješavanje problema.

Duchess of Cambridge pregnant

Nagrada će se i službeno utemeljiti tijekom 2020. godine, a cilj je pronaći najmanje 50 rješenja za "najveće svjetske probleme", uključujući klimatske promjene i zagađenje zraka. Informaciju je u video-objavi na društvenim mrežama prenio Sir David Attenborough.

Duchess of Cambridge pregnant

O pravilima utemeljenja nagrade raspravljalo je i konzultiralo više od 60 organizacija i stručnjaka. Projekt će na početku voditi Kraljevska zaklada vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, no u dogledno bi vrijeme mogla prerasti u neovisnu organizaciju.  Kensingtonska palača objavila je da će projekt i nagradu poduprijeti filantropi i razne organizacije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci