Show

Komentari 0

Zagrebački solisti zasvirali su za zaljubljene poznatu skladbu

Zagrebački solisti zasvirali su za zaljubljene poznatu skladbu

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a u posljednje vrijeme zasvirali su na Dolcu, u Zračnoj luci Zagreb, u čast Dinamu i u mnogim drugim neformalnim okolnostima

Zagrebački solisti razveselili su na probi mnoge zaljubljene izvedbom skladbe 'Noćas ću draga tebi šaptat nježne riječi' iz kultnog domaćeg filma 'Tko pjeva zlo ne misli'. Kultni ansambl često razveseljava građane mini koncertima, a Valentinovo nije bila iznimka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Sretno Valentinovo! Za svoju vjernu publiku i sve koji nekoga vole - na probi smo prigodno odsvirali jednu poznatu skladbu. Sretan vam ovaj dan posvećen ljubavi. Vole vas Vaši Zagrebački solisti - napisali su na društvenim mrežama i objavili video. 

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a svoj prvi koncert imali su 1954. pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka, i to za kompanije poput kuća Vanguard, EMI, ASV, Eurodisc, Melodia, Hispa-vox, Pickwick i Croatia Records. Od zadnjih izdanja ističe se nosač zvuka s djelima Ernesta Cordera, a koji je i nominiran za nagradu Latin Grammy.

Dodijeljene su im s godinama mnoge nagrade i priznanja, tijekom Domovinskoga rata Zagrebački solisti imali su sedamdesetak dobrotvornih koncerata, a u posljednje vrijeme zasvirali su na Dolcu, u Zračnoj luci Zagreb, u čast Dinamu i u mnogim drugim neformalnim okolnostima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci