Obavijesti

Show

Komentari 16

Završeno snimanje 'Crno-bijelog svijeta': 'Likovi su nakon četiri sezone prvi put umočili noge...'

Završeno  snimanje 'Crno-bijelog svijeta': 'Likovi su nakon četiri sezone  prvi put umočili noge...'
6

Svi su bili sretni zbog mogućnosti da mogu raditi, jer nakon proljeća u kojem nitko nije radio ništa nama se svima ovo učinilo kao fantastična mogućnost da radimo posao koji najviše volimo, rekao je Mirković

VIDEO

Radili smo gotovo četiri mjeseca, počeli smo 13. lipnja i snimali smo sve do sada, u subotu je bio zadnji dan snimanja. U pitanju je opsežan posao, 12 epizoda po 52 minute. Svatko tko malo razumije proces proizvodnje filma zna da je to ogroman posao koji smo napravili u kratkom vremenu i u uvjetima koji su za sve nas bili neobični. Stigli smo do kraja i zbog toga smo svi jako veseli, rekao nam je Igor Mirković (55).

On uz Gorana Kulenovića (49) potpisuje scenarij i režiju serije 'Crno-bijeli svijet'.

- Nas dvojica smo scenaristi. Svatko od nas je napisao scenarij za šest epizoda, on režira sedam epizoda, ja režiram pet epizoda, to je podjela posla - objasnio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

crno bijeli svijet 00:08

Kaže da se nova, četvrta sezona serije, odvija u 1985. i 1986. godini.

- Svi stari likovi su i dalje prisutni, pojavit će se i neki novi. Pokrivamo vremenski okvir između prve titule europskog prvaka koju je osvojila Cibona (utakmica protiv Reala) i havarija u Černobilu. Jedno se dogodilo u travnju 1985., a drugo u travnju 1986. Unutar toga imamo naš prepoznatljivi stil pričanja u kojem se naši likovi susreću s nekim autentičnim događajima i ljudima koji su bili akteri tih događaja. To je sve zajedno jedna fikcijska priča o osam do deset glavnih junaka - priča nam Mirković.

A evo što kaže o novim uvjetima snimanja zbog pandemije.

'Crno-bijeli svijet' nastavlja sa snimanjem, ali uz mjere opreza
'Crno-bijeli svijet' nastavlja sa snimanjem, ali uz mjere opreza

- Naša produkcija, koja je zapravo preuzela lavovski dio organizacije, sigurno je imala otežan posao jer mi imamo puno glumaca koji su dolazili, na primjer, iz Srbije i Bosne, to su bili potpuno drugi tretmani. Također, bio je potreban dodatan oprez svih nas. Svi mi koji smo sudjelovali u snimanju serije smo zapravo, u vrijeme dok smo to radili, bili u nekoj vrsti... Karantena je možda prestroga riječ, ali recimo da smo živjeli kao sportaši kad su na velikim natjecanjima - poručio je, a potom dodao:

- Maksimalno smo pazili da budemo posvećeni onom što radimo i da se izuzmemo iz situacija koje bi mogle biti donekle rizične. Ali, ako izuzmemo to, snimanje je prošlo u jako dobrom raspoloženju. Svi su bili sretni zbog mogućnosti da mogu raditi, jer nakon proljeća u kojem nitko nije radio ništa nama se svima ovo učinilo kao fantastična mogućnost da radimo posao koji najviše volimo. Ono što je meni bilo zapravo jako lijepo u tome je da je sve prošlo u jako dobrom raspoloženju.

Otkrio nam je što će pamtiti u novoj sezoni kada je u pitanju snimanje serije.

- Prvi put smo bili u Splitu gdje smo odradili posljednja snimanja. Serija je nakon četiri sezone došla do mora pa su naši likovi prvi put umočili noge u more - istaknuo je.

'Na pozornicu je trebao izaći U2, a morao sam zalijevati kupus pa sam propustio njihov nastup'
'Na pozornicu je trebao izaći U2, a morao sam zalijevati kupus pa sam propustio njihov nastup'

Zanimalo nas je hoće li četvrta sezona ujedno biti i posljednja sezona kultne serije.

- To ćete morati pitati Gorana Kulenovića i producenta, ja doista ne znam koji su njihovi planovi - zaključio je Mirković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin