Obavijesti

Show

Komentari 17

Zbog Carrie Bradshaw Hrvatice su poludjele za 'manolicama'

Zbog Carrie Bradshaw Hrvatice su poludjele za 'manolicama'
11

OMILJENA SERIJA Zbog zabavnih glumica, eksplicitnosti te otvorenog pričanja o seksu i drugim tabu temama, 'Seks i grad' je polučio nevjerojatan uspjeh

VIDEO

Prošlo je točno 20 godina otkad je emitirana prva epizoda serije “Seks i grad”. Iako je bilo mnogih koji su predviđali kako priča o četiri prijateljice i njihovu svakodnevnom životu neće proći, danas “Seks i grad” uživa kultni status.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Ukupno je snimljeno šest sezona, a potom i dva filma te danas svi znaju tko su Samantha, Miranda, Carrie i Charlotte.

Parker kolegici izrazila sućut, a ova joj odbrusila da je okrutna
Parker kolegici izrazila sućut, a ova joj odbrusila da je okrutna

U seriji je naglasak na vezama, seksu, ljubavnim problemima, modi, prijateljstvu i životu u gradu. Zbog zabavnih glumica, eksplicitnosti te otvorenog pričanja o seksu i drugim tabu temama, “Seks i grad” je polučio nevjerojatan uspjeh. Iako je njihovo prijateljstvo u seriji skladno te su uvijek bile spremne pomoći jedna drugoj, u stvarnom životu nije bila takva situacija. Prijateljice su zapravo neprijateljice...

Samouvjerena

Carrie je sigurna u sebe i ne voli muškarce koji ne znaju što rade. Ne može živjeti bez ljubavne kemije. Nepovratno je zaljubljena u Facu, s kojim se cijelu seriju svađa i miri. Imala je 18 ljubavnika, omiljeno piće joj je Cosmopolitan, a cipele Manolo Blahnik.

Cinična

Miranda je cinična pravnica koja ne vjeruje muškarcima. Ona je poslovna žena koja vjeruje u poštenje i iskrenost, a prijateljice joj se rado javljaju za savjet. Imala je 17 ljubavnika, obožava bijelo vino i Gucci cipele.

Optimistica

Charlotte je romantičarka. Sramežljiva je u svakom pogledu - osim u krevetu. U seriji je imala 17 ljubavnika, uživala je u bijelom vinu i Louboutin cipelama.

Koketa

Samantha je spavala s dvostruko više muškaraca nego ostale djevojke. Kroz njezin krevet je prošla i jedna žena. Promijenila je 42 ljubavnika, uživala u svim pićima koja sadrže alkohol, a omiljene cipele su joj Stuart Weitzman.

Zbog Carrie Hrvatice su poludjele za manolicama

Bilo bi pretjerano reći da je serija doista imala utjecaja na moj život, ali svakako sam obožavateljica kultne serije. Ne samo zbog fenomenalnih modnih kombinacija, nego zbog duhovitog, ironičnog i katkad do apsurda dovedenog pogleda na život i ljubavne veze, rekla je bivša pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos (48).

Ona se, kaže, baš kao i brojne poznate Hrvatice često znala poistovjetiti s junakinjama serije. Stoga su se redom na najvažnijim događanjima dame hvalile Guccijevim, Pradinim ili Manolovim modelima štikli u kakvima su se kolumnistica Carrie Bradshaw, PR stručnjakinja Samantha Jones, odvjetnica Miranda Hobbes i kućanica Charlotte York šepurile njujorškim ulicama.

Pokos je u seriji najviše “upijala” modne kombinacije, načine ponašanja protagonistica i njihovih razgovora.

- Ustvari, nisam tad ni bila svjesna koliko je serija proročanska kad govori o ljubavnim vezama te koliko su komplicirane i teške u današnjem svijetu - dodala je Pokos. 

Jelena Rozga (40) već godinama ističe kako je velika obožavateljica serije pa je svih šest sezona pogledala nekoliko puta. Voli se uspoređivati s glavnom junakinjom Carrie jer im je objema, kaže Rozga, glava u oblacima, a obožavaju i cipele. Na posljednjem putovanju u Ameriku obišla je sve lokacije na kojima se snimala serija koja je prvi put emitirana 6. lipnja 1998., a deset godina kasnije serija je dobila filmsku inačicu. 

'Miranda' želi biti guvernerka: 'Stvari se trebaju promijeniti'
'Miranda' želi biti guvernerka: 'Stvari se trebaju promijeniti'

Scenaristicu i glumicu Jelenu Veljaču (37) mnogi su uspoređivali s Carry zbog plavih uvojaka i spisateljskih vještina. Stoga je Zagrepčanka rado pozirala na modnom snimanju imitirajući modnu trendsetericu.

- Sjećam se, dobro se sjećam, kako sam osuđivala scenariste serije ‘Seks i grad’, kad je Miranda ostala trudna sa Steveom, dobrim barmenom, za kojeg smo svi mi obožavatelji serije znali da će biti posvećen otac i kad ga nije ni pitala što misli o tome treba li zadržati dijete ili ne - objasnila je Veljača.

Srami se svoje ljubavi s Carrie, za nju je rekao da je ‘ku*va’

Chris Noth (63) bio je san gotovo svake obožavateljice serije ‘Seks i grad’. Igrao je markantnog Facu, zbog kojeg je Carrie gubila razum svaki put kad bi ga srela, a u šest sezona rastajali su se i mirili, da bi tek na filmskom platnu ozakonili svoju vezu. Iako mu je uloga Face donijela svjetsku slavu, Chris Noth se baš ne ponosi činjenicom da ga ljudi pamte zbog te serije. Ta uloga mu je donijela status velikog zavodnika.

- Moja kolegica Sarah je prava ku*va - govorio je nakon snimanja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni