Obavijesti

Show

Komentari 11

Zbogom, Meštre! Odlazi u vječnost samo s krunicom

Zbogom, Meštre! Odlazi u vječnost samo s krunicom
3

S njim je uvijek bilo zabavno, slažu se prijatelji. Borisa će u srijedu poslijepodne pokopati na groblju Lovrinac u Splitu. Komemoracija je u HNK

VIDEO

Komemoracija za Borisa Dvornika je u srijedu u 13 sati u splitskom HNK, a sprovod u 15.30 sati na groblju Lovrinac.
- S njim će u lijesu biti samo jedna krunica - rekla je supruga Dijana. Od Borisa se s velikom tugom oprašta jedan od njegovih najboljih prijatelja, zlatar Tomislav Šimunović (73).
- Boris je bio veliki psiholog. Odlično je procjenjivao ljude. I odmah si znao jesi li mu se svidio ili ne. Boris bi to svakome rekao u lice - kaže Tomislav. Odrasli su zajedno i svakodnevno se družili cijeli život. Zajedno su išli na snimanja i filmske festivale, a dok su bili mlađi, Boris, Tomislav i njihove supruge proputovali su mnoge europske zemlje.
- Svi četvero potrpali bi se u jedan auto i put pod noge - prisjeća se Tomislav. S Borisom je često išao u ribolov. Kao i većinu stvari u životu, veliki glumac to je shvaćao kao zafrkanciju.
- Zavezao bi udicu oko palca i zaspao. Pa neka ga riba pristojno probudi kad zagrize - ispričao je Šimunović. S Borisom je uvijek bilo zabavno, ističe. S tom ocjenom slaže se i Ivan Vrvilo, vlasnik kvartovskog kafića u koji je Boris redovito zalazio.
- Uvijek je bio za šalu i često častio srednjoškolce - kazao je.

DVORNIK NAPRAVIO INTERVJU S ROKOM
Boris Dvornik prvi je put došao na scenu HNK Split kao jednogodišnji dječak. Njegov kum, slovenski glumac Janko Rakuša, donio ga je u jednoj predstavi u košari i položio na pozornicu. Boris je bio uvjeren da ga je to predodredilo kao glumca te je tom scenom želio započeti dokumentarnu seriju o svom životu “Balade o glumcu”.
- Vidio sam se s Borisom prije desetak dana u Zagrebu. Scenarij i desetak sati 'Balada’ koje je snimio predali smo Mani Gotovac. Na snimkama koje sam pregledao odlična je scena u kojoj Boris kao novinar radi intervju s likom koji ga je proslavio - Rokom Prčem - rekao je Miroslav Lilić, koji žali što glumac nije uspio dovršiti “Balade”. Trebao se danas naći s njim. Potrudit će se, dodaje Miroslav Lilić, da se snimljeni materijal prikaže na HTV-u. (akr, žso)

MANI DOBILA TEŽAK POSAO
Miroslav Lilić kaže da je Dvornk snimio više od deset sati duhovitog materijala za serijal "Balade o glumcu". Misli kako će Mani Gotovac imati težak posao s odabirom najboljih dijelova. Serijal bi trebao ići u deset epizoda, a svaka bi trebala trajati po 45 minuta.

U SPLITU JE SVE U ZNAKU BORISA DVORNIKA
DIjana Dvornik ne može ni pobrojati sve brzojave sućuti koje je dobila nakon smrti svog supruga. Pristižu cijelo vrijeme i sa svih strana, od poznatih ljudi i od nepoznatih, svi žale za glumačkom legendom. U splitskom HNK zbog Borisa su za danas i sutra otkazane sve predstave. Pojavila se čak i inicijativa da se po Borisu Dvorniku prozove jedna ulica u njegovom ljubljenom gradu Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao