Obavijesti

Show

Komentari 5

Zijad Gračić glumio je Amina u seriji 'Nasljeđe': Rekli su da ih podsjećam na Roberta De Nira

Zijad Gračić glumio je Amina u seriji 'Nasljeđe': Rekli su da ih podsjećam na Roberta De Nira
7

Zijad je 2019. godine igrao poslovnog čovjeka imena Amin u seriji ‘Nasljeđe’

Za mene su izleti u stranu produkciju divna iskustva, govori nam glumac Zijad Gračić (64).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Posljednja epizoda nagrađivane serije ''Nasljeđe'' emitirana je prošli tjedan, a dvije epizode druge sezone snimane su u Lijepoj Našoj. U njima je Zijad 2019. godine igrao poslovnog čovjeka imena Amin.

Hannibal Lecter, Sam u kući, Sledge Hammer: Evo odakle su vam poznate zvijezde Naslijeđa
Hannibal Lecter, Sam u kući, Sledge Hammer: Evo odakle su vam poznate zvijezde Naslijeđa

Radnja crnohumorne i dramatične serije prati bogatu, osebujnu i duboko razorenu obitelj Roy za koju nema mira. Glava obitelji Logan Roy upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu, a njegov i život njegovih četvero djece počinje se mijenjati kad se počne povlačiti iz tvrtke.

U Hrvatskoj su snimali na Mljetu i Korčuli te u Cavtatu i Zagrebu.

- Mi smo snimali u Esplanadi - kaže Gračić.

Tamo je glumio s Kieranom Culkinom (40), mlađim bratom glumca Macaulaya Culkina (42) iz franšize ''Sam u kući''. Kieran u seriji glumi Romana, najmlađeg sina Logana Roya, kojega glumi legendarni Brian Cox (77). U sceni s njima bio je i David Rasche (78), koji u seriji glumi pravnika Karla.

- Moram priznati da seriju nisam odgledao cijelu, no cijelo snimanje za mene je bilo divno iskustvo. Rasche mi je rekao da ga podsjećam na kolegu Roberta De Nira - smije se Gračić, koji će iduće godine proslaviti 40 godina staža u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Kritičari diljem svijeta uvelike hvale kraj Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađene televizijske drame "Succession" (Nasljeđe), a njihovi opisi variraju od savršenog i prelijepog do užasnog i brutalnog. Popularna serija završena je nakon četiri sezone.

Čini se da su kritičari više nego zadovoljni kako je završila, a neki su je uspoređivali s pisanjem Williama Shakespearea.

The Times se tako pita: "Zašto je ovo finale bilo tako briljantno? Zato što je imalo sve: komediju, tragediju, preokrete, vrhunske dijaloge - i, iznenađujuće, dašak sentimentalnosti". CNN je bio pjesnički nastrojen: "Royeva djeca ugodno su zaplivala u finalu, što je bio savršen uvod u oproštajnu demonstraciju o opasnostima plivanja s morskim psima".

storyeditor/2023-04-19/nasljedje.jpg

The Hollywood Reporter piše o "briljantnoj obiteljskoj noćnoj mori", dok iNews tvrdi kako je ovo najbolja serija ikad snimljena. The Independent posljednju epizodu naziva "poetičnom i nasilnom", pišući o "destabilizirajućem trenutku koji šalje finale u kaos i nevolju".