Show

Komentari 11

Zvijezde na Pulskom festivalu: Cvitešić odvažna u odijelu, a Tarik blistao u ružičastom sakou

Zvijezde na Pulskom festivalu: Cvitešić odvažna u odijelu, a Tarik blistao u ružičastom sakou

Na jučerašnje svečano otvorenje 68. Pulskog filmskog festivala među 1500 gostiju bilo je poznatih i slavnih osoba iz političkog i kulturnog života. Ovo su neke od fotografija koje će vam dočarati tu atmosferu

U subotu 17. srpnja svečano je otvoren 68. Pulski filmski festival. Kao i uvijek, otvaranje i projekcija prvog filma održali su se u pulskoj Areni.

Svečana ceremonija započela je izvedbom himne, koju je pjevala mlada pjevačica Mia Negovetić (18). Nakon toga otpjevala je još nekoliko pjesama prije nego je goste i uzvanike pozdravio voditelj programa Tarik Filipović (49).

Mia je na svečanost došla u jednostavnoj, tamno zelenoj haljini na naramenice koju je uparila s bijelim sandalama visokih potpetica. Kosu je raspustila, nosila je jednostavnu ogrlicu i sat te je bila minimalno našminkana

Otvorenje je vodio voditelj Tarik Filipović (49) koji je bio u bijelim hlačama i svijetlo ružičastom sakou. U Areni je bilo 1500 posjetitelja, koji su mogli doći bez Covid putovnice, a Tarik im je zahvalio što prisustvuju malo drugačijem izdanju festivala već drugu godinu zaredom.

Na otvaranju je govorio izaslanik hrvatskog predsjednika, posebni savjetnik za kulturu i autor Zdravko Zima (73) koji je Pulu opisao kao 'jedinstveno mjesto hodočašća' brojnih filmaša. Nakon njega se publici obratio Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture.

- Iako je manje filmova, kvalitetni su i već su nagrađivani na festivalima - rekao je Partl koji se dotakao toga da je koronavirus obustavio mnoge projekte u kulturi.

Na otvaranju govorio je pulski gradonačelnik Filip Zorčić (39), koji je istakao festival kao važan društveni i kulturni moment moderne i urbane Pule.

Tarik je najavio stručne žirije festivala, a među članovima Ocjenjivačkog suda hrvatskog programa našla se i glumica Zrinka Cvitešić (42). Zrinka je u Pulu došla u potpuno bijelom odijelu, uz koji je nosila šešir i crno-bijele cipele s pepita uzorkom.

Uz nju su istaknuti članovi žirija redatelji Pawel Pawlikowski (63) i Danilo Šerbedžija (50).

Program je zatvorila baletna točka iz baleta "Posvećenje proljeća" u koreografiji Maje Kolar.

Na otvorenje su stigle još neke hrvatske zvijezde. Tako je u šljokičastoj crvenoj haljini koja je sezala do poda zablistala glumica Dijana Vidušin (39). Uz nju na fotografiji stoji novinarka Jelena Vitasović u dugoj bijeloj haljini bez rukava, koju je uparila s velikim prstenom i dugim naušnicama.

Na otvaranju je prikazana "Murina", debitantski dugometražni film redateljice Antonete Alamat Kusijanović (35). Ovo je bilo prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj, a nakon svjetske premijere u Cannesu osvojio je nagradu Camera d'Or. U Puli je bila glumica Gracija Filipović (18), koja glumi glavnu ulogu u "Murini".

 

Gracija je na festival došla u bijelom topiću s resicama i dugoj crnoj suknji s prorezom, a istaknula je gola ramena.

Pulski filmski festival održava se na 15 mjesta, od kojih su četiri rezervirana za filmski program s više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji tu je šest hrvatskih i deset koprodukcija.

Najčitaniji članci