Obavijesti

Sport

Komentari 44

100 dana do Rija: Hrvatskoj prognoziraju deset medalja...

100 dana do Rija: Hrvatskoj prognoziraju deset medalja...
1

DVIJE VESLAČKE MEDALJE Osim braće Valenta i Martina Sinkovića, u samcu bi do olimpijskog odličja mogao doveslati i treći član srebrnog četverca na pariće iz Londona - Damir Martin

VIDEO

Urušila se cesta? Ma to je nevjerojatno. Valjda se Brazilci žure s gradnjom. Ah, valjda će tijekom Igara ipak sve biti u redu, rekao je naš biciklist Matija Kvasina (34).

Valjda hoće, jer dvoje ljudi je poginulo u urušavanju dijela nadvožnjaka u more. A na toj stazi Kvasina će iz drugog reda pokušati iznenaditi najbolje te možda biti senzacija Igara, poput Filipa Udea, srebrnoga gimnastičara iz Pekinga 2008., ili Giovannija Cernogoreza, zlatnog u trapu 2012. u Londonu.

- Uh, to bi bilo čudo. Hrvatska na utrci ima dva biciklista, a najbolje države njih osam. A to su vrhunski vozači, možda i svi bolji od nas. No staza u Riju je teška, s puno uspona, a to nama, hrvatskim biciklistima, iznimno odgovara - rekao je Kvasina, pobjednik utrke oko Hrvatske.

Iz drugog reda medalju će napadati i boksač Filip Hrgović (23), europski prvak. Hrvatska od neovisnosti još nema boksačko odličje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj san je olimpijsko zlato, ali bilo koja olimpijska medalja bila bi vrijedna. Šanse? Konkurencija je strašna, ali nisam ni ja za baciti - rekao je Hrgović.

Damir Martin već ima odličje. Srebro iz Londona s četvercem na pariće. Braća Sinković, Valent i Martin, bit će u Riju i glavni su kandidati za zlato. No i Damir je u igri za odličje. Uostalom, europski je prvak u samcu iz 2015.

- Lakše bih u Riju osvojio odličje da sam i dalje u četvercu. Pazite, u finalu londonske utrke odveslali smo najlošiju utrku u pet godina, a bili smo srebrni. U samcu je konkurencija veća. Vjerujem da ću ući u finale, a nadam se da je onda i odličje dohvatljivo - istaknuo je Damir.

I jedrenje čeka prvu medalju s OI-ja. No Šime Fantela i Igor Marenić u Rio stižu kao svjetski prvaci i europski srebrni u klasi 470. Vrijeme je da zaokruže priču i olimpijskim odličjem. Među kandidatima iz sjene su i hrvatski bacači kugle. Trojica su izborila nastup, a mogao bi i četvrti, pa bi se morale održati i interne kvalifikacije. Stipe Žunić prije dvije godine bio je četvrti u Europi. Korak više nije nemoguć u Riju.

Infostrada, talijanski sportski statistički servis, prognozirao je Hrvatskoj deset odličja, što bi bio rekord. Šest medalja osvojili smo u Londonu. Možda ćemo osvojiti i više od deset ako netko od hrvatskih sportaša napravi senzaciju. Sigurni osvajači odličja su valjda veslačka braća Sinković, diskašica Sandra Perković, streljačica Snježana Pejčić, a zlatnu medalju brani Giovanni Cernogoraz.

- Srebro već imam, a nakon dvije i pol godine nepobjedivosti bio bih razočaran neosvajanjem zlata - kaže Valent Sinković.

Sto dana uoči Olimpijskih igara 66 hrvatskih sportaša izborilo je nastup u Riju.

- Imamo najjaču reprezentaciju dosad. Srušit ćemo rekord iz Londona - kaže predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu