Sport

Komentari 38

Bio je mrtav pet minuta, a sad se vratio u Englesku! Christian Eriksen potpisao za Brentford

Bio je mrtav pet minuta, a sad se vratio u Englesku! Christian Eriksen potpisao za Brentford

Nakon raskida s Interom, jer u Italiji prema zdravstvenom prokolu više nije smio igrati nogomet zbog ugrađenog potkožnog kardioverter defibrilatora, nekoliko je engleskih klubova željelo danskog veznjaka

Christian Eriksen (29) opet će igrati nogomet. Više nema dvojbe, Danac, koji je prije samo sedam mjeseci pet minuta bio klinički mrtav čovjek, potpisao je ugovor do kraja sezone s engleskim Brentfordom, u kojoj već igra prava mala danska kolonija.

- Veselim se što ću opet raditi s Christianom. Prošlo je neko vrijeme otkako smo zajedno radili, a i puno mu se toga dogodilo. Igrač svjetske klase stigao je u Brentford. Nije trenirao s momčadi sedam mjeseci, ali je puno radio na sebi. Fit je, ali sada treba dostići i natjecateljsku formu - rekao je trener 14. kluba Premier lige, Danac Thomas Frank.

Nakon raskida s Interom, jer u Italiji prema zdravstvenom protokolu više nije smio igrati nogomet zbog ugrađenog potkožnog kardioverter defibrilatora, nekoliko je engleskih klubova željelo danskog veznjaka, koji cilja i nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Moj cilj je igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Želim igrati, to je moj način razmišljanja cijelo vrijeme. To je cilj, san. Hoću li biti izabran je druga stvar. Ali moj san je vratiti se. Siguran sam da se mogu vratiti jer se osjećam bolje. Fizički sam u vrhunskoj formi - rekao je pa se podsjetio najtežeg životnog trenutka.

- Bio sam mrtav pet minuta, ljudi su to vidjeli, plakali su u dnevnim sobama ili gdje god. Imam sreće što sam nakon svega danas ovdje i mogu im samo reći 'hvala na suzama', ali ovdje sam. Riječi podrške pristizale su sa svih strana, a ima onih koji mi pišu i dan danas.

Eriksen se u samoj završnici prvog poluvremena na utakmici protiv Finske (0-1) srušio i mnogi su odmah pomislili na najgore, ali vrhunskom reakcijom medicinskog osoblja i kapetana Simona Kjaera reanimirali su ga te odvezli u bolnicu. Ugradili su mu spomenuti defibrilator koji stimulira rad srca, a kasnije kontrole pokazale su da nema trajni srčani problem. 

- Želim dokazati da sam krenuo dalje i da mogu ponovno igrati u reprezentaciji. Opet, na izborniku je da procijeni moju razinu. Ali moje srce nije prepreka.

Nakon Odensea, u kojem je krenuo, Ajaxa, Tottenhama i Intera Brentford će mu biti peti klub u karijeri.

Najčitaniji članci