Sport

Komentari 10

Abidal popravio nepravdu: Leo mi nikad nije rekao ništa ružno

Abidal popravio nepravdu: Leo mi nikad nije rekao ništa ružno

Abidal je priznao kako mu je najteže bilo kada ga je u bolnici posjetio sunarodnjak Henry, a suigračima iz Barcelone je slao videa da ih ohrabri

Bivšem igraču Barcelone Ericu Abidalu je 2011. godine dijagnoticiran rak jetre te se već nakon šest tjedana vratio na nogometne terene. Međutim bolest se ponovno vratila te ga je od nogometa odvojila na više od godinu dana:

- Bol je to koju ću pamtiti do kraja života. Bilo je zaista užasno. Bio sam sretan kad mi je doktor rekao kako ću morati na operaciju, međutim ne želim da itko  prođe kroz takvu patnju.

Navedena je situacija rastužila suigrače u Barceloni, a Francuz je svojim porukama pokušao podići atmosferu unutar svlačionice. No, Leo Messi je rekao Abidalu da videozapisi dodatno pogađaju igrače:

- Jako sam smršavio te sam odlučio igračima prije utakmice poslati video, ali me Leo nakon toga zamolio da više ne radim to jer su igrači nakon toga postali još tužniji.

- Najteže mi je bilo kada je u bolnici došao Thierry Henry...Plakao sam kao dijete, nisam htio da me vidi u takvom stanju, ali sam poslije bio jako sretan jer me došao vidjeti - zaključio je Abidal.

Abidalove su izjave među brojnim navijačima pogrešno protumačene, pa je Francuz na Twitteru pojasnio da Messi nije mislio ništa loše.

- Kada sam poslao video da ohrabrim momčad, Leo Messi mi ni u jednom trenutku nije rekao da im više ne šaljem takve stvari ili da ne želi znati ništa o tome. Leo mi je rekao da me ne vole vidjeti takvoga, ali ni u jednom trenutku mi nije rekao ništa loše - pojasnio je Abidal.

Abidal se u Barcelonu vratio u travnju 2013. godine, ali je klub napustio nekoliko mjeseci kasnije. Nakon Barce, kratko je vrijeme igrao u Monacu Olympiakosu, ali je u prosincu 2014. godine otišao u mirovinu.

Najčitaniji članci