Obavijesti

Sport

Komentari 13

Adidas za SP: Leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira

Adidas za SP: Leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira

Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna službena lopta iz Adidasa u kojoj će uživati ​​zvijezde na vrhuncu karijere koje nastupaju na najvećoj svjetskoj pozornici u Kataru, kao i obični igrači posvuda, rekli su iz Fife

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas je u srijedu predstavio "Al Rihlu", službenu loptu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, objavljeno je na službenim stranicama Fife. 

To je 14. uzastopna lopta koju je Adidas izradio za svjetsko nogometno prvenstvo i dizajnirana je da izdrži najveće brzine igre, budući da leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira.

- Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna službena lopta iz Adidasa u kojoj će uživati ​​zvijezde na vrhuncu karijere koje nastupaju na najvećoj svjetskoj pozornici u Kataru, kao i obični igrači posvuda", rekao je Jean-François Pathy, Fifn direktor marketinga. "Al Rihlino putovanje diljem svijeta predstavljat će nevjerojatan doseg Fifa Svjetskog prvenstva i pružiti obožavateljima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok uzbuđenje raste uoči velikog početka.

Analiza katarske turneje: Tko se nametnuo, a tko to nije uspio?
Analiza katarske turneje: Tko se nametnuo, a tko to nije uspio?

Prioritet pri izradi lopte bila je održivost, a ona je ujedno i prva koja je izrađena isključivo tintom i ljepilom na bazi vode. "Al Rihla" na arapskom znači putovanje, i inspirirana je "kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara". 

Na predstavljanju službene lopte bit će prisutne bivše nogometne zvijezde poput Ikera Casillasa i Kake, a lopta će potom putovati u deset gradova diljem svijeta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Mexico City i New York. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.