Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ako mislimo da će biti lako, to bi bio autogol kao s Japanom'

'Ako mislimo da će biti lako, to bi bio autogol kao s Japanom'

'Kaubojima' se priključio odlični srednji vanjski Kielcea, Igor Karačić. Zbog njega će na tribine preseliti Janko Kević (34), najstariji debitant u povijesti naše rukometne reprezentacije

VIDEO

Hrvatska reprezentacija očekivano je, na prvom mjestu, završila prvu fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Konkurencija (Japan, Angola i Katar), mora se priznati, po kvaliteti nije ni blizu 'kaubojima', a zbog "kiksa" s Japancima (29-29) prenijeli smo tri od maksimalna četiri boda u drugu grupu.

Pokretanje videa...

Hrvatska stigla u Kairo 04:35

'Kauboji' su se preselili iz Aleksandrije u Kairo gdje će u "Cairo Stadium" tražiti četvrtfinale do kojeg ne "bi trebalo" biti teško doći.

Evo gdje će naši rukometaši odsjesti: Predivan pogled na Kairo, noćenje i do 20.000 kn
Evo gdje će naši rukometaši odsjesti: Predivan pogled na Kairo, noćenje i do 20.000 kn

Pobjedama nad Bahreinom i Argentinom, koje ne bi trebale doći pod upitnik, praktički bi osigurali prolaz, a za kraj natjecanja po skupina boriti ćemo se s Danskom za prvo mjesto u skupini.

No, krenimo redom. Sutra (21. siječnja) otvaramo drugu fazu natjecanja po skupinama s Bahreinom. Iako javnost očekuje laganu pobjedu bez previše prolivenog znoja, iz tabora reprezentacije upozoravaju da to i nije baš tako.

Ipak, ima i jedna sretna vijest. 'Kaubojima' se priključio odlični srednji vanjski Kielcea, Igor Karačić. Zbog njega će na tribine preseliti Janko Kević (34), najstariji debitant reprezentacije.

 - Čeka nas jedna isto zahtjevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kad su u Kataru eliminirali Katar za Olimpijske igre, a vidjeli ste jučer kakva je borba bila s Katarom. To je jedna ekipa koja je individualno jako dobra. Vanjska trojka je iznimno dobra 1 na 1, i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali jednu gustu, čvrstu zonu. Znaju držat loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da, nipošto ih ne smijemo podcijeniti. Bit će teška utakmica. Moramo se spremiti za to. To je sada nakon puta, nakon svega, sad se moramo reorganizirati, nekako se spremiti za to, resetirati se na određeni način. Imaju tri beka, vrlo interesantna, različitog tipa ali iste igre, i u leđa nam guraju stalno, tranziciju prema naprijed imaju jako dobru. Golman zna jako dobro, obranu igraju dvije, isto kao mi 6-0, ali igraju 5-1. Doduše nju manje, inače im je osnovna zona 6-0. Ako mislimo da će sutra biti lako, to bi bio autogol kao protiv Japana - kazao je za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza izbornik Lino Červar.

Stockholm: Hrvatska i Španjolska u utakmici finala Europskog prvenstva u rukometu
Alžir skoro priredio senzaciju: Francuska teško do pobjede...
Alžir skoro priredio senzaciju: Francuska teško do pobjede...


- Vidjeli smo na prvenstvu da su utakmice u egalu, ne smijemo se zavaravati, pogotovo što je Bahrein izbacio Katar s Olimpijade, sigurno da igraju kvalitetan rukomet. Sjećam se utakmice što smo igrali u Danskoj na kvalifikacijama za Rio, ušli smo malo nervozno u utakmicu pa smo imali malo problema tako da su dobra ekipa, ali sam siguran da ćemo se dobro pripremiti, da ćemo bit skoncentrirani i da nećemo dozvoliti neko iznenađenje. Drago mi je da nisu samo u prvom planu Europljani, znači da ima i s ostalih kontinenata reprezentacija koje su se pokazale u jako dobrom svjetlu i mislim da je to jako dobro za rukomet - rekao je Manuel Štrlek.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Qatar

Raspored utakmica drugog kruga:

Hrvatska - Bahrein (četvrtak, 18)
Argentina - Hrvatska (subota, 18)
Danska - Hrvatska (ponedjeljak, 20.30)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje