Obavijesti

Sport

Komentari 15

Alex je poručio Manciniju: Budi strpljiv, Balotelli je kao Rooney

Alex je poručio Manciniju: Budi strpljiv, Balotelli je kao Rooney
1

Škotu je teško otkriti kada će trenersko mjesto postati slobodno, to će odlučiti njegovo zdravlje. Torres će, smatra, prije ili kasnije 'proraditi', a Balotelli primiriti...

VIDEO

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson stao je u obranu svog kolege na klupi Chelseaja Carla Ancelottija i skupocjenog napadača "bluesa" Fernanda Torresa, a sve uoči međusobnog okršaja u četvrtfinalu nogometne Lige prvaka...

Dok je Torres na udaru otočkih medija jer nije uspio zabiti za Chelsea u osam nastupa po siječanjskom transferu iz Liverpoola "teškom" 50 milijuna funti, Ancelottija se kritizira zbog neuvjerljive sezone u Premiershipu.

Ferguson smatra da su kritike nepoštene.

- Ne razumijem kako možete kritizirati Ancelottija koji je u prvoj sezoni u Chelseaju osvojio dvostruku krunu. To je rezultat trenutne atmosfere koja vlada u medijima - rekao je Ferguson za Gazzettu dello Sport.

- Mediji izmišljaju probleme gdje ih nema. Siguran sam da Carlo reagira poput mene, ignorirajući medije tako da njegove odluke, filozofija i mentalno zdravlje ostanu netaknuti. Kako u Chelseaju uopće mogu misliti o promjeni trenera kao što je on?

Za Torresa Ferguson smatra da će prije ili kasnije "proraditi".

- Naravno da će početi zabijati. Nadam se samo da će malo pričekati, barem dok ne prođu dvoboji koje igraju protiv nas. Kada je Chelsea potpisao Torresa svi su govorili kako je on sjajno pojačanje i to s pravom. Sada svi govore kako je to bila pogreška. Mogu li ljudi biti smješniji? Naravno da mu je potrebno neko vrijeme da se prilagodi.

Komentirao je Ferguson i medijske napise koji govore kako Jose Mourinho slovi za njegovog nasljednika na klupi slavnog kluba s Old Trafforda jednom kad se Škot odluči umiroviti.

- Jose je moj veliki prijatelj. Razgovarali smo puno puta o njegovoj budućnosti i razumijem njegovu želju da se vrati u Englesku jer ovdje trener ima veću slobodu nego u Španjolskoj, bez konstantne medijske pratnje. Ali teško mi je reći kada će moje mjesto biti slobodno. Moje zdravlje će biti odlučujuće. Nastavit ću s poslom sve dok više neću osjećati energiju i zanos koji su me pratili. Moj otac, koji je radio na brodogradilištu, umirovio se u dobi od 65 godina i godinu kasnije je umro. Najgora stvar koju možete reći je da ste radili 45 godina i da sada imate pravo odmoriti se. Uvijek trebate ostati aktivni i u dobroj formi - zaključio je 69-godišnji Ferguson.

Biti strpljiv s Balotellijem, i Rooney je bio sličan

Robertu Manciniju savjetovao je da ima strpljenja s, blago rečeno, problematičnim Marijem Balotellijem. Kolegi iz Cityja poručio je kako će se malo namučiti da mladog Talijana izvede na pravi put, no trud će mu se isplatiti.

- Balotelli je vrlo emotivan igrač, uostalom kao i svi drugi mladići koji imaju veliki potencijal. I Rooney je bio takav, vrlo eksplozivnog karaktera, ali imao je puno volje. Davao je i više nego što bi trebalo. Rooney sada ima 25 godina i sazrio je, što znači da će i Balotelli jednog dana ipak shvatiti neke stvar - kazao je Ferguson, te dodao:

- Poneki igrači rode se s takvim karakterom, a to se ne može samo tako korigirati za kratko vrijeme. Problem nastaje ako se narušava atmosfera u svlačionici, no takvi igrači mogu biti i dodatna inspiracija ostalima - kazao je iskusni škotski menadžer.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu