Obavijesti

Sport

Komentari 22

Anderson sad nema prepreka: Još bih volio igrati za Hrvatsku

Anderson sad nema prepreka: Još bih volio igrati za Hrvatsku
3

Alan Anderson otišao je iz Cibone 2009., sad je opet u NBA ligi, ali na Hrvatsku ima isključivo lijepa sjećanja. Kaže kako bi se pred kraj karijere rado vratio u Cibonu

VIDEO

Za Hrvatsku nikad nisam zaigrao jer sam se ljeti pokušavao vratiti u NBA ligu. Sad kad sam uspio, ne bih imao ništa protiv, rekao je Alan Anderson u svom stanu na 38. katu u samom centru Toronta.

Bivšu zvijezdu Cibone mnogi smatraju najboljim Amerikancem koji je ikad zaigrao u Hrvatskoj. U međuvremenu je ispunio san te se preko Maccabija, Barcelone i Kine vratio u NBA, u Toronto Raptorse.

- Trebalo mi je dugo da se vratim u NBA, ali zato sad više cijenim to što imam - kaže Anderson, koji je u Ciboni igrao 2009. godine.

Jednom je prilikom, za intoniranja “Lijepe naše”, stavio ruku na srce. Odmah su ga pozvali u reprezentaciju.

- Pristao bih, ali nisam mogao doći na pripreme jer sam se pokušavao vratiti u NBA. Svakog sam ljeta mijenjao klub, a želio sam sigurnost, želio sam znati gdje se vraćam nakon ljeta s reprezentacijom - kaže 30-godišnjak iz Minneapolisa.

Sad takvih prepreka nema...

- Moglo bi biti zabavno, novo iskustvo. Prije nego što sam došao u Cibonu, mrzio sam Europu. U Italiji i Rusiji osjećao sam se jadno, htio sam se ostaviti košarke. Ali u Hrvatskoj se sve promijenilo, ponovno sam zavolio košarku. Volio bih se pred kraj karijere vratiti u Cibonu, ljudi su zaista bili dobri prema meni.

Posebno se sjeća ondašnjeg trenera “vukova” Velimira Perasovića.

- Agresivan je, uvijek je vikao. Ali shvatio sam da moraš filtrirati i čuti što govori, a ne kako govori. Na mene je vikao jer je želio pokazati da nitko nije iznad momčadi. Jedanput mi je rekao: ‘Vrati se u Ameriku!’, a onda mi je pomoćni trener Tomica Mijatović objasnio da je to njegov način da mi kaže da igram čvršće, da me momčad treba. Razvili smo veliko uzajamno poštovanje.

S Mijatovićem je dugo bio u kontaktu, kao i s kapetanom Rozićem te kondicijskim trenerom Krtalićem. Razveselilo ga je što su Raptorsi na draftu izabrali Tomislava Zubčića te što je Danijel Lutz promoviran u glavnog trenera Cibone.

- Lutz je uvijek bio vrlo tih, ali izuzetno košarkaški inteligentan. Baš mi je drago zbog njega - kaže Anderson, koji u NBA ligi čuva igrače na skoro svim pozicijama.

- Najteže je čuvati Kevina Duranta. Zna šutirati, dodavati, igrati leđima, pogađati od bilo kuda. Može sve što i Kobe, ali je mlađi i viši. LeBron je svestran i užasno snažan, ali jedan na jedan najteže je držati Duranta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'