Obavijesti

Sport

Komentari 5

Andrija Jarak se javno zahvalio Vukojeviću: Danima je u Kijevu pomagao hrvatskim novinarima

Andrija Jarak se javno zahvalio Vukojeviću: Danima je u Kijevu pomagao hrvatskim novinarima

Vidite i sami što se događa. 20 sati puta i evo, hvala Bogu, tu sam. Ali, tamo su ostali moji igrači, moji prijatelji, cijeli život sam tamo. Jedva čekam da se vratim, ali u mirnu Ukrajinu, rekao je Vukojević po povratku

Napad Rusije na Ukrajinu zatekao je i brojne hrvatske bivše i sadašnje sportaše. Igor Jovićević, Darijo Srna, Ognjen Vukojević... Samo su neki od njih, koji su čekali reakciju hrvatskog veleposlanstva i povratak u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dat ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu - rekao je Darijo Srna u četvrtak pa dan kasnije ipak napustio Kijev.

Darijo Srna napustio je Kijev
Darijo Srna napustio je Kijev

U petak kasno navečer vratio se i Ognjen Vukojević.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac bio je pomoćnik kijevskog Dinama, a ruski napad natjerao ga je na bijeg.

- Sve je nesigurno. Vidite i sami što se događa. 20 sati puta i evo, hvala Bogu, tu sam. Ali, tamo su ostali moji igrači, moji prijatelji, cijeli život sam tamo. Jedva čekam da se vratim, ali u mirnu Ukrajinu - rekao je Vukojević po dolasku u zagrebačku zračnu luku.

'Budile su nas eksplozije. Hvala Bogu, tu sam, ali moji su tamo'
'Budile su nas eksplozije. Hvala Bogu, tu sam, ali moji su tamo'

Tamo ga je, između ostalih, dočekao i novinar Andrija Jarak.

- Moj dragi prijatelj Ognjen Vukojević danima i tjednima, nesebično je pomagao kolegama, hrvatskim novinarima u Kijevu. Prije pet minuta sletio je u Zagreb nakon cjelodnevne avanture od Ukrajine preko Moldavije. Dobrodošao - napisao je Jarak na Facebooku kao jedan od prvih koji je Vukojevića vidio nakon povratka u Hrvatsku.

- U trenutku napada bili smo u trening kampu, ali već smo znali da je to neizdrživo. Vratili smo se s priprema iz Turske, a kad vas u pet ujutro probude eksplozije i sirene.... To smo već prošli u Hrvatskoj, a sada drugi put. Vjerujem da to više nikad neću doživjeti - rekao je Vukojević.

Vukojević je iz Kijeva stigao automobilom preko Moldavije do Rumunjske, odakle je avionom letio za Zagreb. Još jutros se nalazio u kampu u Kijevu, a sada je, srećom, na sigurnom. Za razliku od stotina tisuća Ukrajinaca...

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA