Sport

Komentari 116

Anketa: Kome što treba za drugi dio bitke za naslov prvaka?

Anketa: Kome što treba za drugi dio bitke za naslov prvaka?

U Splitu je najveća euforija, a već se neko vrijeme priča o povratku Nikole Kalinića. No, je li takav igrač najpotrebniji "bijelima" da prekinu post? A što treba Dinamu, Rijeci i Osijeku da sezona bude za - peticu?

Mi nismo nikakav favorit, svi drugi klubovi su favoriti za titulu, a mi smo tu da im pomrsimo račune.

Rekao je to uoči derbija s Hajdukom Nenad Bjelica. Pa pojasnio:

- Po jačini, povijesti kluba, utjecaju u Savezu i hrvatskom nogometu, medijskoj popraćenosti... ne možemo se nositi. Po infrastrukturi ćemo im biti konkurentni za godinu dana. U ovom trenutku su mnogo veći favoriti od nas, pobjednički gard stvarate godinama, a mi smo to krenuli stvarati. Ali, vidim da se momčad lakše nosi s prvim mjestom sad nego što im je bilo prošle godine.

On zna kako je živjeti s pritiskom da moraš osvojiti trofej, prošao je to u Dinamu. Zato sad u Osijeku potpuno skida taj teret, nikad nije rekao da je trofej bilo što drugo osim - želje. Isto ponavljaju i Damir Mišković i Goran Tomić u Rijeci, dok je u Dinamu u većoj i Hajduku u manjoj mjeri trofej ipak mjerilo uspješnosti sezone.

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige na stadionu u Maksimiru

Na pola puta, čovjek bi prema atmosferi u gradovima i oko klubova zaključio da je Hajduk pred toliko iščekivanom titulom, a da je u Dinamu trener Ivajlo Petev. Sjećate se, jedini koji je u zadnjih 15 godina u lipnju bio na klupi "plavih", a nije osvojio naslov prvaka.

- Ne mogu shvatiti euforiju. Nismo napravili ništa, nemamo trofej, četvrti smo. Ljestvica ne laže, mi smo četvrti! To nam ne jamči ni Europu iduće sezone. Imam puno iskustva, osvajanje prvenstava, kupova i ostalo, razumijem euforiju nakon toga. Ali mi pokušavamo stvoriti momčad, neke odnose, naporno radimo, ali kad će nam donijeti prave rezultate i euforiju, ne mogu reći. Usred smo nečega - riječi su Valdasa Dambrauskasa.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Litavca koji je počeo shvaćati sredinu u koju je došao. Riječi koje teško dopiru do navijača. I još će teže ako Hajduk u siječnu dovede Nikolu Kalinića, o čemu se već dugo priča.

Iako bi "bijelima", koji imaju odličan vezni red i Livaju u životnoj formi, možda više trebao jedan - Slaven Bilić.

I Rijeci, uz ubojitog Drmića i opaka krila, za (šampionski) iskorak fali pouzdani, beskompromisni stoper poput Srećka Juričića, Dubravka Pavličića ili Mateja Mitrovića

Osijeku svakako lanjski Ramon Mierez, ali i Bjelica iz igračkih dana, a Dinamu - Eduardo da Silva. Špica koja će silnu dominaciju i udarce pretočiti u golove.

Hoće li u siječnju pronaći pojačanja koja im trebaju? Osim Dinama, svi kukaju da novca nemaju. Ali imaju sportske direktore koji su dokazali da znaju posao, Palikuća, Bjelica i Nikoličius znaju 'nabosti' vrhunske igrače koji nisu preskupi, a nerijetko su prevaga.

Tko će odraditi najbolji posao u siječnju?

Najčitaniji članci