Obavijesti

Sport

Komentari 162

Anketa: Treba li Čačić otići s klupe ako ne prođe Ludogorec?

Anketa: Treba li Čačić otići s klupe ako ne prođe Ludogorec?
5

U prvom mandatu u Dinamu, 2012. godine, Čačić je također kiksao između dva okršaja s Ludogorecom, odigrao je 1-1 s Interom. No, nakon toga je nizao uspjehe do studenog. Presudio mu je Ćiro

Možda je i najteža poruka za Dinamo i Antu Čačića - pa i gora od povika nekoliko navijača "Čačiću, odlazi" - došla od trenera Varaždina Marija Kovačevića. Koji je nakon remija 1-1 s prvakom rekao:

- Očekivao sam da ćemo zabiti još koji gol Dinamu kad se otvorio.

Pokretanje videa ...

I svaka čast Varaždincima, koji su u 180 minuta nadmetanja nadigrali obje naše najjače momčadi, ali osvojili su samo bod. Hajduk je imao majstora Livaju za pobjedu 2-0, koju je i Valdas Dambrauskas nazvao pobjedom nakon koje imate osjećaj da ste izgubili, a Dinamo je, može se reći, izvukao bod.

Zagreb: Ante Čačić održao je konferenciju za medije uoči utakmice protiv Hajduka

- I naši navijači moraju razumjeti da smo od krvi i mesa i imamo pravo na loš dan. Razumijem navijače koji žele Dinamo koji je na 100 posto, ali u sportu to ne ide tako - opravdavao se Čačić u Varaždinu i preuzeo krivnju na sebe.

Navijači mu skandirali 'Čačiću, odlazi', a on kaže: Očekujemo samo pobjede, razmaženi smo!
Navijači mu skandirali 'Čačiću, odlazi', a on kaže: Očekujemo samo pobjede, razmaženi smo!

To nije ni morao naglašavati, on u svojoj trenerskoj karijeri barem nema problem s tim da navijači za bilo što krive igrače. I dok je vodio Dinamo i Hrvatsku i Maribor, meta kritika bio je Čačić. Kao i sada. I dok ponavlja da će "Dinamo biti bolji za sedam dana" i da "vraća neke važne igrače u formu nakon ozljeda", svjestan je da igru nema uopće, cijele sezone, da su ključni igrači poput Oršića, Ivanušeca i Petkovića posve izvan forme... I da je počeo patiti i rezultat.

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - FC Shkupi 1927

U prvom mandatu u Dinamu, 2012. godine, Čačić je također kiksao između dva okršaja s Ludogorecom. Nakon 1-1 u Sofiji, odigrao je 1-1 sa zaprešićkim Interom. Uslijedio je opjevani gol Domagoja Vide u 98. minuti za prolazak protiv Bugara (3-2), potom i ulazak u Ligu prvaka i produžio si je "srećko" život na klupi do kraja studenog. Također se mučio u ljeto pa pobjegao domaćim rivalima u jesen, ali u studenom je izgubio četiri od pet utakmica (dvije u Ligi prvaka i u HNL-u od Splita i Zagreba) i nakon kiksa protiv Ćirinih pjesnika iz Kranjčevićeve, dobio je otkaz.

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - FC Shkupi 1927

Sad je pred njim ključna utakmica, Čačić mora proći Ludogorec! Samo tako pomest će pod tepih lošu igru, koju Dinamo prezentira od početka sezone. Rezultat će ga držati, ali bi li preživio uzastopne kikseve u prvenstvu i Europi?

Tolić je za ovakav Dinamo 'doktor nogometa', a Špikić je svaku svoju priliku iskoristio
Tolić je za ovakav Dinamo 'doktor nogometa', a Špikić je svaku svoju priliku iskoristio

Dinamo ima jako dobar rezultat iz Bugarske, u utorak mora sačuvati prednost 2-1. Koja bez pravila gola u gostima i nije neka. Varaždin je bio dobra opomena "plavima" da se moraju trgnuti. Liga prvaka je jako blizu, ali ne ovakvom igrom...