Obavijesti

Sport

Komentari 16

Anthony i Bryant briljirali: LA Lakersi umirovili Shaqov dres

Anthony i Bryant briljirali: LA Lakersi umirovili Shaqov dres
9

Chamberlain, Baylor, Goodrich, Johnson, Abdul-Jabbar, Worthy, West i Wilkes su dobili društvo. Pod svodovima Staples Centra umirovljen je dres Shaquillea O'Neala

VIDEO

Noć s utorka na srijedu u NBA ligi su obilježili Kobe Bryant i Carmelo Anthony, dva ponajbolja igrača lige i najjače karike svojih momčadi, LA Lakersa i New Yorka...

LA Lakersi su na svom parketu pobijedili Dallas 101-81 u utakmici gdje je ulog bio velik. Sastav iz Los Angelesa trenutačno dijeli osmu poziciju na Zapadu s Utahom, dok je Dallas deseti, a poraženi iz ove utakmice je dodatno gubio korak s momčadima (prvih osam) koje će nastaviti sezonu igranjem u doigravanju. Na kraju je Dallas ostao s poražene strane, a ništa se drugo nije moglo niti očekivati kada ovakvu utakmicu odigra Kobe Bryant.

Završio je ogled Kobe s 19. "triple-doubleom" učinkom u karijeri. Ubacio je 23 poena i imao po 11 skokova i asistencija, te četiri osvojene lopte. Nije mnogo Bryant šutirao iz igre (8-18), a imao je i vrlo dobru potporu od Dwighta Howarda koji je ubacio 24 poena uz 12 skokova. Uz Howarda još su dva igrača Lakersa imala "double-double" učinak s poenima i skokovima (Gasol 14 poena i 10 skokova, te Clark 17 poena i 12 skokova).

Shaqov dres s brojem 34 zasjao pod svodovima Staples Centera

Wilt Chamberlain (13), Elgin Baylor (22), Gail Goodrich (25), Magic Johnson (32), Kareem Abdul-Jabbar (33), James Worthy (42), Jerry West (44) i Jamaal Wilkes (52) su dobili društvo...

Pod svodovima Staples Centera u Los Angelesu se pojavio novi umirovljeni dres, onaj s brojem 34 koji je pripadao Shaquilleu O'Nealu. Cijeli se šou odigrao tijekom poluvremena utakmice Lakersa i Dallasa koju je domaća momčad, u noći s utorka na srijedu, dobila sa 101-81.

- Ovo je blagoslov, ostvarenje mog sna. Naravno, ovo nisam ostvario sam, za ovo je zaslužna velika obitelj u Lakersima, vlasnici, trener Jackson, moji suigrači. I budite uvjereni, jednog dana, ako budem ulazio u Kuću slavnih, u nju ću ući kao Laker - rekao je O'Neal izazivajući prave ovacije u dvorani, a posebnu je zahvalu imao i za legendarnog glumca Jacka Nicholsona, vječnog svjedoka svih utakmica Lakersa iz prvog reda.

Ceremoniji je prisustvovao i Phil Jacskon, trener koji je imao čast trenirati Kobea i Shaqa, te je vodio Lakerse u godinama dok su dominirali ligom, a u svemu je jednim dijelom sudjelovao i Kobe Bryant.

- Shaq je jedan od najtalentiranijih košarkaša koje sam ikada vidio. Ono što smo napravili on i ja u Lakersima je povijest - rekao je Bryant u video-poruci tijekom svečane ceremonije.

U 19-godišnjoj karijeri je danas 41-godišnji O'Neal osvojio četiri NBA prstena, od čega tri uzastopna između 2000. i 2002. godine i to baš s Lakersima čije je boje branio između 1996. i 2004. godine. Ukupno je postigao 28.596 poena, uz 13.099 skokova i 2732 blokade braneći boje Orlanda, Lakersa, Miamija, Phoenixa, Clevelanda i Bostona.

I dok je Shaq odavno u mirovini, njegov suigrač iz zlatnih godina Lakersa, Kobe Bryant, i dalje dominira NBA parketima. U noći dok je Shaqov dres putovao prema krovu dvorane Kobe je Dallasu poklonio "triple-double" učinak od 23 poena , 11 skokova i 11 asistencija.

Anthony srušio Miami

New York je gostovao kod Miamija i slavio 102-90. Bila je to deveta uzastopna pobjeda Knicksa, ali i treća u karijeri u kojoj je Carmelo Anthony ubacio 50 poena i više!

Miami je, kao i protiv San Antonija, igrao bez lakše ozlijeđenih LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea. I dok su Spursi bili zbunjeni iskoristiti takvo što, Melo Anthony je praktički sam razbio Miami. Još tijekom treće četvrtine su Bosh i društvo vodili, a onda je "poludio" Melo koji je pogodio skoro sve što je poželio te večeri. Imao je fascinantan šut 18-26, makar ga je čuvao jedan od najboljih obrambenih igrača lige Battier. Trice je gađao 7-10, te je doslovno privatizirao ovaj derbi Istočne konferencije.

U sjeni ova dva spektakla Washington je nastavio s vrlo dobrim partijama, pa je tako pred svojim navijačima svladao Chicago 90-86. Igrač utakmice je opet bio John Wall, na pragu "triple-double" učinka (27 poena, osam skokova i devet dodavanja).

NBA liga, utorak:

  • Washington - Chicago 90-86 (Wall 27p, 8s, 9a, Okafor 10p, 9s / Boozer 12p, 5s, 5a)
  • Miami - New York 90-102 (Bosh 23p, 6s, 4a / Anthony 50p, J.R. Smith 14p, 6s)
  • LA Lakers - Dallas 101-81 (Bryant 23p, 11s, 11a, 4ul, Howard 24p, 12s / Nowitzki 11p, 5s, 6a)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika