Obavijesti

Sport

Komentari 100

Argentina neće imati problema s Hrvatskom, favorit je SP-a...

Argentina neće imati problema s Hrvatskom, favorit je SP-a...
1

Lionel Messi ne mora osvojiti naslov svjetskog prvaka da bi bio među najvećima svih vremena, ističe bivši argentinski nogometaš koji ne vidi prijetnju u nikome iz skupine SP-a u Rusiji, pa ni Hrvatske

VIDEO

Argentina je prije nekoliko dana doživjela havariju u prijateljskoj utakmici sa Španjolskom (6-1). Lionel Messi nije igrao pa se, naravno, odmah postavilo pitanje što Argentina može bez svog čarobnjaka. Ovise li previše o njemu. I što uopće mogu i s njim u sastavu.

Na neka od ovih pitanja odgovore je pokušao dati bivši proslavljeni argentinski napadač Hernán Crespo, u razgovoru za Astro World Cup, vlasnikom TV-prava za Svjetsko prvenstvo za Maleziju.

- Radi njega i moje zemlje, nadam se da će osvojiti svjetski naslov. Ali... Nogomet treba Messija da postane svjetski prvak, ne obrnuto! Johan Cruijff nije morao uzeti SP s reprezentacijom da bi bio najbolji u povijesti. Alfredo Di Stéfano također - vrlo je jasan Crespo.

Odgovor je to zapravo kritičarima da Messi neće imati kompletnu karijeru ne ovjenča li se ti tim uspjehom. Pelé je bio svjetski prvak, Maradona također. Shvaćate poantu.

Jedno je sigurno, Messi ima već sad čekiranu kartu za Rusiju. Koga će mu argentinski izbornik Jorge Sampaoli pridružiti, ostaje za vidjeti. Izbor je velik - Agüero, Higuaín, Dybala, Icardi... Pitanje je ima li mjesta za sve.

- Tko će ići od napadača, ovisi o tome što Sampaoli želi. Ako želite igrati preko krila i imati pregršt ubačaja, onda se Icardi najbolje uklapa. Ako želite igrati kroz sredinu s brzim dodavanjima, onda se tu nameću Higuaín i Agüero . Ja ne znam koji je naš identitet igre u reprezentaciji. Imamo dosta mladih igrača, a SP je samo dva mjeseca daleko - kaže Crespo, strijelac 35 golova za nacionalnu vrstu.

- Mislim da smo vrlo kompetitivni. Ne bih volio biti u Sampaolijevim cipelama i govoriti tko bi trebao početi utakmicu, a tko ne. Mislim da to nije pravi način da se pomogne izborniku. U ovom trenutku jedino želim da budemo kompetitivni. Šest primljenih golova od Španjolske i četiri od Nigerije, to su utakmice da pokažu treneru tko bi trebao na SP - ističe Argentinac te se osvrće na onu prvu fazu natjecanja po skupinama.

- Argentina je ovisna samo o sebi. Ova Argentina, u normalnim okolnostima, neće imati problema s Islandom, Nigerijom ili Hrvatskom ! Problem će doći kad krene nokaut-faza. Mi ćemo osvojiti skupinu i ići dalje, mi smo jedan od favorita za naslov, ali istovremeno i stepenicu niže od Brazila, Njemačke i Španjolske - zaključuje Crespo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske