Obavijesti

Sport

Komentari 2

ATP Dubai: Ljubičića izdalo koljeno, predao Bubki junioru

ATP Dubai: Ljubičića izdalo koljeno, predao Bubki junioru
1

Ljubičić je izgubio prvi set 6-1 protiv 342. tenisača svijeta. Na samom početku drugog konzultirao se s liječnikom zbog bolova, te procijenio da je bolje predati meč

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se dugo zadržao na ATP turniru u Dubaiju. Na terenu je izdržao samo četrdeset minuta. U meču prvog kola dotad je izgubio prvi set od Ukrajinca Sergeja Bubke sa 6-1, te dobio prvi gem drugog seta. 

No, dalje nije išlo. U jednom je trenutku lagano odšetao do svoje klupe i sjeo. Suca je zatražio liječničku pomoć, a nakon konzultacija zaključio da su bolovi u desnom koljenu prejaki. Peti nositelj turnira i 14. igrač na svijetu odlučio je potom predati meč 24-godišnjem Bubki (342. igraču na svijetu). Bubka, inače sin legendarnog skakača s motkom, tako je došao do vjerojatno najvećeg uspjeha u karijeri i proboja u 2. kolo i meča protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Ljubičić je bio daleko od svoje igre, a iako ni Bubka nije igrao loše, Ljubo mu je poklonio puno neforsiranih pogrešaka i prilično doprinio uvodnih pet gemova koje je osvojio njegov protivnik. U drugom je setu Ljubičić lako dobio svoj servis gem, no nakon toga je odlučio prekinuti mučenje.