Obavijesti

Sport

Komentari 59

Australci najavili bojkot SP-a: Rusiji treba žestoko odgovoriti

Australci najavili bojkot SP-a: Rusiji treba žestoko odgovoriti
4

Ne odgovoriti na ovo znači spodržati rušenje poretka sigurnosti. Odvratna je i sama pomisao da Vladimir Putin šalje odrede smrti u Englesku i obračunava se s neprijateljima, rekao je ministar Australije

VIDEO

Diplomatska kriza koja je počela nakon što su na engleskom tlu nervnim plinom otrovani bivši ruski špijun Sergei Skripal i njegova kći Julija, preselila se u sport, točnije na Svjetsko nogometno prvenstvo koje je na rasporedu ovoga ljeta u Rusiji.

Europske zemlje, među kojima je i Hrvatska, solidalizirale su se s Velikom Britanijom izbacivši ruske diplomate, njih čak 100, što je najveće izbacivanje diplomata od Hladnog rata. Sad se spominje i bojkot Svjetskog prvenstva. 

Britanci zovu na bojkot SP-a: Putin će ga koristiti kao Hitler
Britanci zovu na bojkot SP-a: Putin će ga koristiti kao Hitler

Prvi su to spomenuli Britanci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sad su se javili i Australci, koji su iz zemlje izbacili dva ruska špijuna i najavili mogući bojkot Svjetskog prvenstva koji su izborili u dodatnim kvalifikacijama preko Hondurasa, izborivši četvrti nastup zaredom na svjetskim smotrama. 

No 'Socceroosi' možda ni ne odu na SP.

- Imamo puno opcija kako reagirati. Jedna od opcija je i nastup na Svjetskom prvenstvu - rekla je Julie Bishop, ministrica vanjskih poslova Australije.

- Australija ima pravo na oštar odgovor Rusiji. Ne odgovoriti na ovo znači samo podržati rušenje poretka sigurnosti i prosperiteta. Odvratna je i sama pomisao da Vladimir Putin, vođa jedne države, ima odrede smrti koje šalje u Englesku kako bi se obračunavao sa svojim neprijateljima - rekao je premijer Malcolm Turnbull.

Britanci: Putin je kao Hitler

- Putin će Svjetsko prvenstvo iskoristiti u propagandne svrhe kao što je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. To će biti PR brutalnog i korumpiranog režima i trebali bismo odustati od nastupa - rekao je član britanskog parlamenta i laburist Ian Austin, a podržao ga je ministar vanjskih poslova Velike Britanije Boris Johnson.

- Potpuno ste u pravu. Mislim da je usporedba s 1936. ispravna - rekao je Johnson i potvrdio kako će pritisak na Engleski nogometni savez sve više rasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske