Obavijesti

Sport

Komentari 21

Babić: Hrgović se ponaša kao Bog koji hoda zemljom, ali mislim da će pobijediti Joshuu

Babić: Hrgović se ponaša kao Bog koji hoda zemljom, ali mislim da će pobijediti Joshuu

Alen Babić je izgubio u travnju prošle godine u borbi za pojas i od tada se povukao iz javnosti. Dok iščekuje novi meč, dao je prvi intervju nakon teškog poraza

VIDEO

Svi se zbog jednog cilja počnu baviti boksom, ali samo rijetki ga se domognu. Nakon tisuće primljenih udaraca, odrađenih brojnih sparinga i treninga, Alen Babić (32) je u travnju prošle godine došao na koračić od svog životnog sna, ali doživio je bolno prizemljenje.

Pokretanje videa...

Babić 00:56

Hrvatski boksač izgubio je od Poljaka Lukasa Rozanskog i ostao bez WBC pojasa svjetskog prvaka u bridger kategoriji. Bilo je to prije devet mjeseci, ali posljedice poraza i dalje se osjete. Razišao se sa trenerom pa se htio vratiti Leonardu Pijetraju, ali on ga je odbio. Babić se povukao iz javnosti nakon teškog poraza koji je unazadio njegovu karijeru i pitanje je kada će opet dobiti priliku boriti se za pojas. Intervjue domaćim medijima više ne daje, ali prihvatio je poziv Aymana Khana i sudjelovao u podcastu Seconds Out.

Babić čeka povratak u ring 

- Bilo je to čudno razdoblje. Imao sam četiri godine predivne karijere, sve se razvijalo savršeno za mene i zato je bilo toliko teško doživjeti taj pad, prvenstveno u mentalnom smislu. Još uvijek nisam u potpunosti izašao iz toga, još uvijek se tražim, no mislim da sam blizu da izađem iz te katastrofe. Teško je, boks je cijeli moj život, i ako ne uspijem u boksu, nemam plan B - kazao je Babić. 

World Championship Boxing - 02 Arena

Dok iščekuje novi meč, za koji ni sam ne zna kad će biti, pronašao je novi tim. Novi trener trebao bi mu biti Paschal Collins. Naravno, dobio je i pitanje o Filipu Hrgoviću. Njih dvojica se ne podnose. Babić je često u svojim izjavama blatio Hrgovića, a najbolji hrvatski boksač mu je uzvraćao istom mjerom. Postojala je mogućnost i da svoje nesuglasice riješe u ringu, što je Babić zagovarao, no to se nije realiziralo i vrlo vjerojatno nikada neće.

- Znaš što mislim o njemu...nemoj da počinjem. Kada sam pao, on se uzdigao u nebo, ponaša se kao bog koji hoda zemljom, ali prije ili kasnije ljudi će vidjeti tko je on. To se dogodilo i ranije, a dogodit će se opet.

Filip Hrgovic v Demsey McKean

Dok se Babić sprema na povratak, Hrgović bi se uskoro trebao boriti za IBF pojas. Protivnik bi mogao biti Anthony Joshua, a unatoč svoj netrpeljivosti između njih dvojice, Savage smatra kako će hrvatski boksač pobijediti. 

- O toj borbi se u Hrvatskoj govori posljednje četiri godine. Ne pratim ga toliko i nisam zainteresiran, ali on je moj sunarodnjak, volio bih da pobijedi ‘AJ‘-a i da postane prvak, doista bih to volio, no hoće li do tog meča ikada doći... Ako se Hrgović bude borio protiv Joshue, vjerujem da će pobijediti, ali mislim da se ta borba vjerojatno neće dogoditi. Vidjet ćemo, mislim da je veće pitanje hoće li se borba uopće dogoditi, a ne kako će završiti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu