Obavijesti

Sport

Komentari 12

Barcelona je bocnula Messija: Razumijemo da želi ići u manje zahtjevnu ligu, dalje od pritiska

Barcelona je bocnula Messija: Razumijemo da želi ići u manje zahtjevnu ligu, dalje od pritiska

Leov otac Jorge bio je u Barceloni na pregovorima, tražili su model kako da se vrati u klub nakon dvije godine, no on se odlučio za Ameriku

VIDEO

Umjesto velikog povratka u Barcelonu, Lionel Messi (35) odabrao je novi izazov, odbio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije od 400 milijuna dolara godišnje i otišao na drugu stranu svijeta, u Inter Miami kod Davida Beckhama.

Katalonski klub nakon intervjua koji je svjetski prvak dao Sportu i Mundo Deportivu oglasio se priopćenjem u kojem ističe kako Messiju žele svu sreću u novoj fazi profesionalne karijere.

POGLEDAJTE VIDEO: Kad Messi svrati u Argentinu

Pokretanje videa...

reel Messi je pokušao večerati u miru: Masa navijača opkolila restoran 00:28

"U ponedjeljak, 5. lipnja, Jorge Messi, igračev otac i zastupnik, obavijestio je predsjednika kluba Joana Laportu o igračevoj odluci da se pridruži Interu iz Miamija unatoč tome što mu je predstavljen prijedlog Barçe, s obzirom na želju i Barcelone i Lionela Messija, da opet obuče njen dres", stoji u objavi na službenoj web stranici Barcelone uz zanimljiv dodatak:

"Predsjednik Laporta razumio je i poštovao Messijevu odluku da se želi natjecati u ligi s manje zahtjeva, dalje od svjetla reflektora i pritiska kojem je bio izložen posljednjih godina."

Laporta i Messi složili su se da će zajedno raditi na Messijevoj promociji od strane Barceloninih navijača kojega će taj klub, pišu, uvijek voljeti.

'Nisam htio biti teret drugima'

Messi je u intervjuu otvoreno objasnio zašto nije odabrao povratak na Camp Nou.

- Imao sam veliku želju, nadao se da se mogu vratiti. Ali, s druge strane, nakon što sam proživio što sam proživio, odlazak koji sam prolazio... Nisam htio ponovno prolaziti istu situaciju i morati čekati što će se dogoditi. Nisam htio ostaviti budućnost u ruke drugima. Na neki način, htio sam odlučiti misleći na sebe, na svoju obitelj. Da je liga prihvatila sve i da je bilo spremno da se vratim, opet bi falilo puno drugih stvari. Čuo sam da bi morali prodavati igrače ili smanjivati plaće igračima. Nisam htio prolaziti kroz to, biti teret ili odgovoran za sve to - kazao je Leo i nastavio:

- Tijekom karijere u Barceloni optuživali su me za mnoge stvari koje nisu bile istinite i već sam bio pomalo umoran. Nisam htio prolaziti kroz to. Kad sam odlazio, govorili su da je La Liga prihvatila sve, ali na kraju se nije moglo riješiti. Bojao sam se da bi se ista stvar ponovila kao onda kad sam morao žuriti u Pariz, ostati u hotelu dugo vremena s obitelji dok mi djeca idu u školu. Želio sam donijeti svoju odluku, zato se nisam vratio u Barcelonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u