Obavijesti

Sport

Komentari 132

Batinić podnio ostavku, udario na HNS: Ne može biti šef netko daljinski navođen iz Međugorja!

Batinić podnio ostavku, udario na HNS: Ne može biti šef netko daljinski navođen iz Međugorja!

Damir Batinić trebao je na koncu ove sezone s funkcije suca prijeći u HNS-ovu sudačku komisiju, ali odbio je biti pomoćnik novom šefu Bruni Mariću. Podsjeća da je on podnio ostavku jer je bio teret

VIDEO

Nogometni sudac Damir Batinić, koji je nakon umirovljenja 1. lipnja trebao biti dopredsjednik nove sudačke komisije na čelu s Brunom Marićem, odbio je imenovanje Izvršnog odbora HNS-a.

HNS odlučio: Gorici finale Kupa, novi šef sudaca je Bruno Marić!
HNS odlučio: Gorici finale Kupa, novi šef sudaca je Bruno Marić!

Požalio se na proceduru izbora novih članova, pogotovo Marića koji je, kako je istaknuo, dao ostavku na mjesto VAR instruktora. Bilo je to, podsjetimo, uoči izbora Poljuda za domaćina utakmice Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Euro, u svibnju 2019.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izgleda VAR soba

Pokretanje videa...

01:10

Priopćenje koje je Batinić poslao HNS-u i prenosimo u cijelosti:

Ovim putem Vam se obraćam u svezi vaše jučerašnje Odluke o formiranju nove Komisije nogometnih sudaca, predsjednika i mene kao dopredsjednika. Naime, ovim putem iskazujem nezadovoljstvo načinom odabira iste, odnosno imenovanjem g. Brune Marića za predsjednika.

Vi ste kao Izvršno tijelo HNS-a zatražili od međužupanijskih odbora prijedlog kandidata za novu KNS-a. Predloženim kandidatima trebali ste dozvoliti da iznesu svoj plan i program rada te sami unutar svoje novoformirane KNS-a demokratskim putem izaberu najboljeg kandidata za mjesto predsjednika.

Vi ste mimo Statuta FIFE kao krovne organizacije, bez iznošenja plana i programa te razgovora s kandidatima, imenovali komisiju, dopredsjednika i predsjednika te je učinili ovisnom o direktnom ili indirektnom utjecaju članova Izvršnog odbora, predstavnika klubova, prisutnih i odsutnih.

Podsjećam Vas na vaše odluke iz bliže prošlosti kad ste kao IO HNS-a prihvatili ostavku imenovanog s funkcije voditelja VAR edukacije iz razloga "tereta" njegovog djelovanja i odnosa prema poslu tijekom sudačke karijere. Nakon toga čina, jučerašnjim njegovim imenovanjem na još odgovorniju i zahtjevniju poziciju, po mom mišljenju, dodatno ste opteretili suce KNS-a i Hrvatski nogometni savez u cjelini. Predsjednik KNS HNS-a prije svega treba biti neovisan čovjek, moralno i društveno priznat, imun na razne utjecaje, bez kompromitirajuće prošlosti, a spreman za novi i drukčiji početak.

Jučer imenovani, po mišljenju, ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim.

Po mom mišljenju Predsjednik komisije sudaca u ovom "osjetljivom" trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima te onaj tko neće biti "daljinski navođen" iz Međugorja.

Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a.

Damir Batinić

 

HNS je u veljači raspustio kompletnu sudačku komisiju i njena šefa Antu Kulušića nakon otvorenog nezadovoljstva suđenjem, pogotovo predsjednika Rijeke Damira Miškovića. Otišli su i Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić, Vlado Svilokos, Igor Pristovnik i Ante Vučemilović-Šimunović. Neke od njih bi mogao čekati posao sudačkih kontrolora od iduće sezone.

Umjesto njih, u srijedu su imenovani Bruno Marić kao novi prvi čovjek Komisije nogometnih sudaca, Damir Batinić kao njegov zamjenik, a tu su i Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi i Šime Vukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica