Obavijesti

Sport

Komentari 123

Beusan: Nema penala za 'bile'; Jeličić: Hajduk je nesposoban

Beusan: Nema penala za 'bile'; Jeličić: Hajduk je nesposoban
13

Po kvaliteti ovo je bio jedan od najlošijih derbija. Kod Hajduka najbolji su bili oni koji su radili na terenu. Po takvoj "grbavici" bilo je nemoguće razviti igru kakvu voli Dinamo, rekao je Jeličić

VIDEO

Derbi Hajduka i Dinama očekivano je bio glavna tema u emisiji Stadion na HRT-u, posljednjoj ove godine. Dinamo je slavio 1-0 golom Soudanija u sudačkoj nadoknadi.

- Kvesić je tu pogriješio. Lopta je predugo putovala, ali bila je to sjajna lopta Gojaka i vrhunska realizacija Soudanija koji je pokazao klasu u odnosu na sve ostale u hrvatskoj ligi - rekao je Joško Jeličić i dodao:

- Po kvaliteti ovo je bio jedan od najlošijih derbija. Jedna momčad je izašla da pobijedi, druga da ne izgubi. Kod Hajduka najbolji su bili oni koji su radili na terenu. Po takvoj "grbavici" bilo je nemoguće razviti pas igru kakvu voli Dinamo.

- Dinamo se poboljšao u obrani, ali i dalje ih muči tranzicija. Puno toga je u prvom dijelu riješio Soudani svojom individualnom kvalitetom - dodao je Joško.

"Dinamov gol je čist, Zebec je sudio vrlo dobro"

Ozbirom na prilično loše suđenje u prvom dijelu prvenstva, više se pričalo i pisalo o tome tko će suditi derbi nego o analizama, taktikama i formacijama trenera Hajduka i Dinama, Carrilla i Peteva. Zebec je prošao test.

- Mario Zebec sudio je vrlo dobro - rekao je Beusan

Ali njegovi pomoćnici nisu se proslavili.

- Dvije velike pogreške, Dinamo je imao dvije šanse nakon zaleđa, u oba slučaja je Soudani bio u šansi. S druge strane, Saidu je suđen ofsajd koji nije bio - rekao je sudački ekspert Mateo Beusan. 

Nema penala

Ante Erceg tražio je penal u drugom dijelu.

- Za mene tu nema penala. Na početku ima malo kontakta, Erceg je kasnije nogom zakačio za igrača Dinama i pao - rekao je Beusan.

- Ni meni to nije penal - dodao je Jeličić.

Nije bio sporan ni gol Dinama. 

- Sve je čisto, Hajdukov napadač se gura i traži položaj za primanje lopte, Dinamo kreće u napad, nema ni zaleđa, sve je čisto - rekao je Beusan.

Hajduk je nesposoban, Rijeka igra moderno

- Rezime ovih šest mjeseci pokazuje nesposobnost i manjak stručne sportske politike u Hajduku. Četvrti su, ispali su iz Kupa... Hajduk nema ni prepoznatljivost ni identitet. Napravljena je katastrofalna selekcija, oni koji su odbačeni danas nose Rijeku. Doveli su tri centralna napadača, a nemaju krilnog. Svoju nesposobnost pokušavaju zamagliti sudačkim pogreškama koje smo javno detektirali - rekao je Joško Jeličić.

- Rijeka se mora poduplati na određenim pozicijama. Kad im nema glavnih igrača, pada im intenzitet igre. Temelj današnjeg nogometa je presing, taj intenzintet danas nitko u HNL-u ne može pratiti, a upravo to ima Rijeka - dodao je Joško.

- Rijeka se mora poduplati na određenim pozicijama. Kad im nema glavnih igrača, pada im intenzitet igre. Temelj današnjeg nogometa je presing, taj intenzintet danas nitko u HNL-u ne može pratiti, a upravo to ima Rijeka - dodao je Joško Jeličić.

- Drago mi je što je gospodin Kek na jedan način promijenio nogometnu filozofiju. Igraju sjajan presinga, ali sad su dobili igrače koji igraju između linija, poput Andrijaševića. Isto tako, sad igraju i s dva, a ne tri defenzivna vezna - završio je Joško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu