Sport

Komentari 74

Bez Karačića, Šege i Marića: Sa šest debitanata idemo na Euro! Jedno ime je veliko iznenađenje

Bez Karačića, Šege i Marića: Sa šest debitanata idemo na Euro! Jedno ime je veliko iznenađenje

Svi se okupljaju na Novu godinu, a baza prije polaska na EP bit će Osijek gdje će nas testirati BiH 6. siječnja te Rusija dva dana kasnije. Na konačnom popisu je 18 igrača, a šestorica nikad nisu bila na velikom natjecanju

Dan nakon utakmice sa Slovenijom i poraza 26-33 izbornik Hrvoje Horvat objavio je popis igrača s kojima će ući u završnu fazu priprema. Bit će to ujedno i igrači koji će putovati na Europsko prvenstvo koje 13. siječnja otvaramo protiv Francuske u Szegedu. Jasno, ne dogode li se nepredviđeni problemi.

Na listi ih je 18, uključujući igrače iz Bundeslige, pa će po dvojica ostajati na tribinama jer dresova je 16. Horvat se odlučio za tri golmana, definitivno bez Kristiana Pilipovića koji ionako ne može igrati prije 21. siječnja (kad isteknu dvije godine od zadnjeg nastupa za Austriju), pa je procjena da je bolje priliku dati mladom Mateju Mandiću. 

Novigrad: Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala prijateljsku utakmicu protiv Slovenije

Šego je ostao na pričuvnoj listi, kao i Karačić, Marić, Lučin, Šime Ivić. Dakle, Grahovac, primjerice, definitivno ostaje treći izbor na poziciji pivota, uz Šipića i Šušnju, a Gadža na poziciji srednjeg vanjskog uz Cindrića i Duvnjaka. Pavlović je ostao prekobrojan...

Iznenađenje je najveće Filip Glavaš kojemu je ovo prvi poziv i odmah se izborio kao zamjena Čupiću ispred Matanovića. Također, Srna je dobio prednost nad Lučinom. Obrana kod Horvata ipak prva diktira odluke. Ukupno je šest debitanata na jednom velikom natjecanju. Turnir će pokazati je li izbornik otišao u pravom smjeru.

Svi se okupljaju na Novu godinu, a baza prije polaska na EP bit će Osijek gdje će nas na Croatia Cupu testirati BiH 6. siječnja te Rusija dva dana kasnije. Nakon otvaranja s Francuskom, 15. siječnja čeka nas Srbija pa 17. Ukrajina.

Popis za Euro 2022.:

Pričuvni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

Najčitaniji članci