Obavijesti

Sport

Komentari 212

Potop Hrvatske protiv Gruzije: Oproštaj od Arene uz zvižduke

Potop Hrvatske protiv Gruzije: Oproštaj od Arene uz zvižduke
10

Kada primite 18 koševa u nizu, ne možete dobiti utakmicu na EuroBasketu. To se dogodilo Hrvatskoj protiv Gruzije u Areni. Izgubili smo 71-58 i čekamo 1/8 finala

VIDEO

Rastanak od Arene nije bio najljepši. Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je i drugu utakmicu u skupini od Gruzije rezultatom 71-58 ponajviše zahvaljujući katastrofalnoj četvrtoj četvrtini u kojoj su nam gosti napravili seriju 18-0.

"Dizelaška" Hrvatska opet je usporeno krenula u utakmicu. Imala je neke dobre faze igre, ali na kraju je ostala bez goriva. Sreća u nesreći je što se to dogodilo u utakmici koja rezultatski nije mogla puno toga donijeti, ali jest po pitanju atmosfere u momčadi pa će Perasović imati pune ruke posla u pripremama za nedjeljnu osminu finala protiv još nepoznatog protivnika.

Hrvatska je po tko zna koji put uspavano krenula u utakmicu, ovaj put bez straha da bi joj takav pristup mogao odnijeti važne bodove. Gruzijci su nakon pet minuta imali 9-4, a onda smo preko Ukića, Rudeža i Žorića napravili 9-0 minutu prije kraja četvrtine. No kao da to nije bio dovoljan zamašnjak igri domaćih, Gruzijci su preko Šermadinija i Pullena okrenuli na 14-13.

Vanjski šut nije išao Hrvatsku, a osobito se mučio Rudež promašivši nekoliko otvorenih šutova za tricu. No zato su dobre role u reketu imali Stipčević i Žorić, a Hrvatska je malo-pomalo gradila prednost i do velikog odmora stekla vodstvo 28-25.

U nastavku je Gruzijce krenula trica, ali napokon i Hrvatsku zahvaljujući Stipčeviću, potom i Bogdanoviću. Žorić je ponovno vukao ispod koša, no Markoišvili i Šengelija dali su Gruzijcima +3 na ulasku u zadnjih deset minuta.

Ako se nakon brzog preokreta i vodstva 51-49 u 33. minuti činilo da Hrvatska polako ide prema pobjedi, nakon sjajnog razdoblja gostiju i serije od 18-0 takva je priča definitivno pala u vodu. Gruzijci su se razmahali, ulazile su trice, Hrvatsku šut nije služio i na kraju je potpuno zasluženo izgubila, a Gruzija potvrdila četvrto mjesto u skupini prije ogleda Grčke i Nizozemske.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Žorić sa 16 poena, ujedno i jedini s dvoznamenkastim učinkom. Stipčević je dodao osam, Bogdanović sedam koševa. Kod Gruzijaca čak su šestorica igrača išla preko deset poena (Sanikidze, Pačulia, Sanadze po 12, Šengelija 11, Pullen i Markoišvili 10).

EuroBasket, skupina C, 5. kolo:

  • Gruzija - Hrvatska 71-58 (14-13, 11-15, 22-16, 24-14)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe