Sport

Komentari 22

Bicikl 'Ivan Gudelj' uskoro će voziti i po hrvatskim cestama!

Bicikl 'Ivan Gudelj' uskoro će voziti i po hrvatskim cestama!

Dvojica bivših vojvođanskih nogometaša, Mikloš Bognar i Robert Santo, pokreću proizvodnju bicikala koje nazivaju po idolima iz mladosti. Prvi bicikl dobio je ime po Ivanu Gudelju: Odmah sam pristao...

Svi ljubitelji pedaliranja uskoro će se hrvatskim cestama moći voziti biciklom s potpisom proslavljenog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja! Prekrasan 'Urban City Bike', s kožnim rukohvatima, sjedalom i torbicom za alat, u prepoznatljivoj bijeloj boji Hajduka i s imenom proslavljenog splitskog nogometaša na okviru, uskoro će se naći u prodaji u Hrvatskoj, a nema sumnje da ćemo ga uskoro viđati i na hrvatskim cestama.

- Ponosan sam što su me se proizvođači sjetili i posvetili jedan od bicikla baš meni - kazao nam je Ivan Gudelj, toliko oduševljen idejom proizvođača da je odmah dao pristanak za korištenje svog imena na biciklu.

A ideja i realizacija djelo su dvojice prijatelja, bivših nogometaša Mikloša Bognara (48) i Roberta Santa (46), zaljubljenika u sport i štovatelja velikih sportaša iz vremena zajedničke države. A kako je upravo Ivan Gudelj bio Bognarov idol iz mladih dana, dileme kako nazvati bicikl nije ni bilo.

- Obojica smo rodom iz Vojvodine, ja iz Sente, moj partner Robi iz Subotice. Obojica smo Mađari, ali obožavali smo sport i sportaše iz svih republika bivše države. Moj otac je navijao za Partizan, brat za Crvenu zvezdu, ja sam navijao za Hajduk, a partner Robi za Dinamo. Najdraži igrač mi je bio Ivan Gudelj i zbog toga sam i došao na ideju da jedan od bicikala, naravno bijeli, nazovemo po njemu. Bit će ih još, proizvodimo ih u suradnji s našim prijateljem i partnerom Lajošom Brindzom, a u pregovorima smo i oko korištenja imena još nekih bivših nogometaša. Ali ovaj bijeli je Ivanov - kaže nam Bognar, koji bi za mjesec dana trebao doputovati u Split i upoznati svog idola iz dječačkih dana.

- I ne samo njega, nego i Zorana Vulića, i Aljošu Asanovića, Stjepana Deverića, Zvonu Bobana, Dina Rađu... Bit će mi čast ako uspijem upoznati ljude koji su obilježili našu mladost. Već smo upoznali Dejana Savićevića, Žarka Paspalja, Vladimira Petrovića, Svetlanu Kitić... i svima smo poklonili replike dresova i majice koje već nekoliko godina također proizvodimo u našoj tvrtki You Go. Ime naše tvrtke je prepoznatljivo, nekome se možda i neće svidjeti, ali ono nema nikakvu političku pozadinu, niti s njim namjeravamo nekoga provocirati. Uostalom, u protivnom ne bismo ni dolazili u Split kod našeg Ivana, koji je za nas obojicu posebna inspiracija - kaže Bognar i dodaje:

- Iako je Ivanova karijera kratko trajala, Ivan je bio jedan od najvećih igrača u povijesti Hajduka. Oduševljavao je ne samo svojom igrom, nego i borbenošću i srcem koje je ostavljao na terenu. Sudbina ga je rano dvojila od nogometa ali je ostao dostojanstven i pozitivan, bez obzira na svu patnju kroz koju je u međuvremenu prolazio.

Sličnu kalvariju prošao je i Bognar, 1996. preživio je tešku prometnu nesreću i od tada je vezan za invalidska kolica. Gudelja još nije upoznao, ali jest njegov partner Robert Santo, na predstavljanju Gudeljeve biografske knjige "Hajdučka priča" u Subotici.
 


- Iznenadio sam se kad su me nazvali i zatražili dozvolu za korištenje mog imena na biciklima. Naravno da sam im odmah dao svoj pristanak. Kako ne bih kad nas je spojio Hajduk, mene kao igrača i mog "Mikija" kao velikog navijača. Hajduk po cijelom svijetu ima svoje navijače, a kroz njegovu burnu i dugu povijest ljudi su se vezali za nas igrače, za svoje idole, a time i klub. I to je ono što Hajduka i danas čini velikim - zaključio je Gudelj.

Najčitaniji članci