Obavijesti

Sport

Komentari 5

"Bio je bolji od ostalih zbog toga što se on igrao nogometa"

"Bio je bolji od ostalih zbog toga što se on igrao nogometa"

Ivan Gudelj bio je najbolji junior EP 1979. godine, a Diego Maradona iste je godine bio proglašen najboljim juniorom na SP u Japanu, gdje je Argentina slavila protiv Jugoslavije 1-0 i postala svjetski prvak.

VIDEO

Rijetki su naši igrači koji su imali prigodu svjedočiti veličini i genijalnosti Diega Maradone iz prve ruke, s terena, a jedan od njih je i legendarni Ivan Gudelj, koji je igrao protiv Maradone na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Japanu 1979. godine. Maradona je došao na to prvenstvo pokazati Argentini i svijetu da ga je izbornik Cesar Luis Menotti nepravedno izostavio s popisa igrača koji su godinu dana ranije kao domaćini osvojili Svjetsko prvenstvo za seniore.

Pokretanje videa...

Nepoznato o Maradoni 01:41
Umro je Maradona. A s njim i ostaci nogometnog romantizma
Umro je Maradona. A s njim i ostaci nogometnog romantizma

- Mi smo na prvenstvo došli kao prvaci Europe, bili smo vrlo jaka selekcija no Argentina predvođena Maradonom bila je jača. Iako smo izgubili svega 1-0, oni su od početka do kraja bili bolji, a u ostalim utakmicama su deklasirali sve protivnike, uključujući i SSSR u finalu – prisjetio se Ivan Gudelj.

Doista, Argentina je s Maradonom pobijedila Indoneziju i Alžir s po 5-0, Poljsku 4-0, Urugvaj 2-0 i SSSR 3-1, jedino ih je reprezentacija Jugoslavije, za koju su igrali Gudelj, Ivković, Mlinarić, Baždarević..., i te kako namučila.

- Šteta što nismo izvukli bolji rezultat, ali teško je bilo igrati protiv tako jake selekcije. Najbolji igrač bio je naravno Maradona, koji kao da je svima želio ukazati na nepravdu koja mu je izostavljanjem s popisa igrača za seniorsko svjetsko prvenstvo učinjena. Već tada je pokazivao koliko je veliki igrač, koga možda i najbolje opisuje nadimak koji mu je dao pokojni Zvonimir Magdić – "mali zeleni". Za mene je bez ikakve dileme Diego Maradona najveći nogometaš na svijetu svih vremena, a godila mi je i spoznaja da sam se mogao nositi i s tako velikim igračem.

Tko je za vas najveći u povijesti?
Tko je za vas najveći u povijesti?

Maradona je uz pehar Svjetskog prvaka tada dobio i Zlatnu loptu kao najbolji junior svijeta, a Ivan Gudelj je bio najbolji junior Europe. Iako više nikad nisu igrali jedan protiv drugoga, Gudelj je pratio Maradoninu karijeru do samoga kraja.

FILE PHOTO:  Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring

- On je bio emotivac, posebna osoba koja je imala karizmu, koju su svi obožavali zbog toga što je živio život punim plućima. Maradona je bio veliki nogometaš zbog toga što se igrao nogometa, zabavljao se, bio je genijalac koji je sve radio kroz zabavu i igru.  On je po meni bio dječačić koji je pokazivao svije emocije svima i bez ikakvih kočnica. Vijest o njegovoj smrti strašno me pogodila, s njim kao da je otišao i dio mene. Šteta, otišao je prerano, izgleda da Bog prije vremena uzima baš velikane koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu nogometa – zaključio je Gudelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom