Obavijesti

Sport

Komentari 72

Bio je krvnik Hajduka, sada ih vodi u 'svoju' Goricu po bodove: Priliku možda dobije i Ferro...

Bio je krvnik Hajduka, sada ih vodi u 'svoju' Goricu po bodove: Priliku možda dobije i Ferro...
3

Od deset trenera koji su vodili Hajduk protiv Gorice šestorica ne znaju za pobjedu. Valdas Dambrauskas nada se da on neće postati sedmi.

VIDEO

Od ulaska Gorice u prvoligaško društvo na klupi Hajduka promijenilo se čak deset trenera, devetorica od njih vodila su međusobne oglede, a čak šestorica nisu uspjeli svladati velikogoričku 'crnu mačku'. Mučila je Gorica Hajduka i u prvenstvu, ali pogotovo u Kupu iz koga su ih dva puta izbacili, a sada im opet stoje na putu. Danas u prvenstvenom ogledu, a za mjesec dana u polufinalu kupa koji se igra na Poljudu.

Pokretanje videa...

Kako je Hajduk predstavio Ferra 01:32
Valdas: Ako bude vremena za razvoj mladih igrača, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj
Valdas: Ako bude vremena za razvoj mladih igrača, bit ćemo najbolja momčad u Hrvatskoj

No za razliku od nekih ranijih vremena kada su bijeli u Turopolje putovali s dosta opreza, Hajduk će danas istrčati s velikom dozom optimizma. Ne samo zbog po imenima jako dobre momčadi, nego i zbog svog najjačeg aduta u ovom ogledu, trenera Valdasa Dambrauskasa.

Litavac je sjedio na klupi Gorice i pobjeđivao Tudora, Vukasa i Primorca, i jako dobro poznaje momčad Gorice koja se nije previše mijenjala od zadnjeg ogleda koji je vodio prije odlaska u Bugarsku, kada je svladao Primorčev Hajduk 4-2 na Poljudu. I dalje su tu Musa, Suk, Kalik, Lovrić, Pršir, Matar..., dok je s druge strane Hajduk doživio kompletan redizajn momčadi.

Zagreb: Lokomotiva protiv Hajduka u 19. kolu Prve HNL
VIDEO Planulo 3000 ulaznica za Atletico na Poljudu: Idemo po 50.000 članova i duplu krunu!
VIDEO Planulo 3000 ulaznica za Atletico na Poljudu: Idemo po 50.000 članova i duplu krunu!

Od sastava iz susreta igranog prije tek nešto više od godinu dana, u momčadi su preostali tek Dimitrov, Simić i Čolina koji će vjerojatno danas krenuti s klupe, dok bi jedino Atanasov mogao startati, i to isključivo zbog toga što Fossati i Vuković imaju kartone. Uz njih nema ni ozlijeđenog Biuka, Sahiti i Kačaniklić se tek oporavljaju, Mikanović i Ferro hvataju formu...

Ako ne bude nekih nepredviđenih iznenađenja Hajduk bi trebao istrčati u sastavu Kalinić – Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak – Grgić, Atanasov - Mlakar, Krovinović, Ljubičić – Livaja, s tim da umjesto rovitog Eleza priliku može dočekati i novopridošli Ferro, dok na krilima konkuriraju povratnici nakon ozljeda Sahiti i Kačaniklić.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka
Suradnja Hajduka i specijalne bolnice Sv. Katarine: Igrači će imati najbolju moguću skrb
Suradnja Hajduka i specijalne bolnice Sv. Katarine: Igrači će imati najbolju moguću skrb

Posebna će ovo biti utakmica i za Dambrauskasa, ma koliko pokušavao zadržati providan mir jasno da će i njegovo srce jače zakucati kad po prvi put sjedne na 'krivu' klupu.

- Nemam posebnih osjećaja uoči povratka u Veliku Goricu ali jasno je da je to posebno mjesto za mene. Od predsjednika, asistenata, igrača, ljudi u klubu... imao sam jako dobre odnose sa svima, a s većinom sam i danas u kontaktu i čujemo se. U Gorici sam stekao prijatelje za cijeli život, ali moj život i posao sada je Hajduk – kazao je u najavi susreta Dambrauskas, koji ne krije da jako dobro poznaje svoju bivšu momčad:  

Rijeka: Hajduk svladao Rijeku golom u 98. minuti

- Pratio sam Goricu i dok sam bio u Bugarskoj, oni imaju veliki potencijal s novim trenerom, imali su jako puno dobrih utakmica u kojima su nesretno gubili u zadnjim sekundama i ne smijemo ih podcijeniti, kao uostalom niti jednog protivnika. Pripremamo se za najbolji nogomet koji možemo pružiti,  moramo biti Hajduk, poštovati grb i dres koji nosimo, i igrati nogomet kakav naši navijači žele vidjeti. U tom slučaju uspjeh neće izostati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana